Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dear Frankie (2004)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Shona Auerbach
Medvirkende: Gerard Butler, Emily Mortimer, Jack McElhorne m.fl.
Varighed: 105 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2. maj 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ni-årige døve Frankie (Jack McElhorne) og hans mor Lizzie (Emily Mortimer) samt mormor rejser rundt i Skotland, evig på farten. Faderen sejler på de syv verdenshave, og den eneste kontakt far og søn har med hinanden, er brevudveksling.

Det vil sige, at det er Lizzie, der skriver brevene til sin søn i al hemmelighed for at stille hans nysgerrighed. Dette er foregået i mange år, og har fungeret upåklageligt. Men en dag lægger "faderens" skib til i den lille skotske havneby, hvor de denne gang er havnet.

Nu er gode råd dyre, for løgnen må ikke røbes. Frankie må for alt i verden ikke skuffes, og Lizzie allierer sig derfor med sin nyfundne veninde Marie. Marie skaffer en mand uden fortid, uden nutid og uden fremtid til at spille Frankies far for blot den ene dag, skibet er i havn.

Der er dømt Kleneex, tudekiks og højlydte snøft, for det er en ganske rørende og smuk film. Historien er lidt banal, men spilles ualmindeligt overbevisende af især Emily Mortimer og Gerard Butler.

Man bliver ganske enkelt grebet af denne betingelsesløse kærlighed til sit barn og den velmente løgn det munder ud i. Det skotske sprog, musikken og de smukke landskaber gør også sit til en gennemstøbt helhed.

Dear Frankie er en del stillestående uden den store handling, men det opvejes forbløffende godt af den utrolig dejlige slutning, som selvfølgelig ikke skal røbes her.

Man skal være en ualmindelig hård nyser, hvis man ikke fælder en tåre undervejs, men det er ikke kun sørgeligt det hele. Filmen rummer også en dejlig lune, humor og glæde.

Forvent endelig ikke en actionpræget film, men derimod et stille og eftertænksom drama med godt skuespil og god pointe.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017