Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dealer (2015)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Jean Luc Herbulot
Medvirkende: Dan Bronchinson, Salem Kali, Elsa Madeleine m.fl.
Varighed: 72 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 3. december 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Dan (Dan Bronchinson) ernærer sig ved at sælge stoffer. Men kun hash og pot. For han har en grundregel. Han sælger ikke hårde stoffer.

Det mener Dan kan holde ham ude politiets søgelys. Og dermed ude af fængslerne. Og Dan vil helst undgå fængsel efter at have prøvet det.

Samtidig har Dan både en datter og en eks. Samt en elskerinde, han samtidig er alfons for. Men Dan har også en drøm.

Han vil, sammen med datteren, emigrere til Australien. For at skabe sig et nyt liv uden kriminalitet. I stedet planlægger Dan at ernære sig som konditor.

Men drømmen om et nyt og anderledes liv, langt fra Frankrigs småkriminelle miljø, kræver penge. En god portion, som Dan endnu ikke har.

Derfor lader Dan sig friste, da en af hans stamkunder vil have til at skaffe sig kokain. Et helt kilo, der kan give Dan så høj fortjeneste, at det kan blive hans sidste kriminelle handling og hans drøm kan blive til virkelighed.

Sammen med makkeren Salem (Salem Kali) kontakter Dan derfor de afrikanske bagmænd, der styrer kokainhandelen i Paris. Han får lavet en aftale og får et kilo kokain, der bliver godt gemt.

Men da Dan skal aflevere kokainen til sin kunde, er det væk. Ikke kun kan han ikke, som lovet, levere til sin kunde. Men han skylder også en formue, han ikke har, til de afrikanske narkobagmænd.

Det bliver startskuddet på en hektisk og blodig jagt på den forsvunde kokain og penge til bagmændende. Desperationen indfinder sig hurtigt, og som inden længe, er både hans eget og familiens liv i alvorlig fare ...

Det skorter bestemt ikke på action i franske Dealer. Heller ikke den blodige slags, hvor intet overlades til fantasien. Også tempoet holdes højt gennem det meste af filmen.

Filmen bærer dog tydeligt præg af, at være blevet til på et begrænset budget. Men det gør egentlig ikke så meget, at Dealer er lidt rå i kanterne, for det afspejler fint det miljø, den beskriver.

Dealer kan på mange måder godt minde om danske Pusher fra 1996 . Ikke kun ligner historierne hinanden meget, men også stil og billedside giver minder om Nicolas Winding Refns debutfilm og gennembrud.

Dealer klarer sig dog fint i sammenligningen. For instruktøren, Jean Luc Herbulot, der også har været med til at forfatte manuskriptet, har skabt en film, der hænger godt sammen. Og som er absolut seværdig.

Bevares, plottet er ikke unikt og man overraskes ingenlunde på noget tidspunkt. Men filmen formår at holde en høj intensitet og fænge hele vejen gennem de 72 minutters spilletid. Også skuespillet er udmærket.

Alt i alt en ganske vellykket film, der absolut er værd at spendere knap fem kvarter i selskab med. Og som også kan tåle et gensyn!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017