Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dead Man Down (2013)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Niels Arden Oplev
Medvirkende: Collin Farrell, Noomi Rapace, Terrence Howard m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. oktober 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Victor (Colin Farrell) arbejder for narkogangsteren Alphonse (Terrence Howard). Victor redder gangsterbossens liv under et skudopgør med en anden gangstergruppering.

Victor er bare ikke den, han udgiver sig for at være. Og egentlig ser han helst Alphonse død. Men Victor har en større plan, der skal give ham den hævn, han tørster efter.

Også Beatrice (Noomi Rapace), Victors genbo, søger hævn. Hun ønsker at hævne sit skamferede ansigt og hun har udset Victor til at være det redskab, der skal give hende hævn.

Beatrice har nemlig set Victor myrde en anden mand. Og i stedet for at gå til politiet, har hun besluttet sig for at afpresse Victor til at hjælpe hende med at nå sit mål.

Mere af handlingen, der er henlagt til New York, vil jeg egentlig ikke røbe. Det ville simpelthen være synd, når der er så mange detaljer og spidsfindige drejninger undervejs, der bare skal have at overraske og underholde.

I det hele taget er Dead Man Down en rigtig god oplevelse med oceaner af action og gode effekter, hvor også skuespillet er langt over middel. Men to skuespillere, hovedrolleindehaverne, gør sig dog ekstra bemærket.

Noomi Rapace (kendt fra blandt andre Beyond) viser således atter, at hun er en fremragende skuespiller. Og hun yder optimalt modspil til en lige så velspillende Colin Farrell (blandt andet set i Oliver Stone-storfilmen Alexander).

Den gennemgående tema i Dead Man Down er hævn, men der er også blevet plads til at flette en smule kærlighed ind undervejs. Bevares, hævn er blevet berørt et utal af gange i filmens verden, men alligevel formår instruktøren, danske Niels Arden Oplev, og manuskriptet at tilføre det noget ekstra. Noget nyt, noget anderledes.

Dead Man Down er i øvrigt den første spillefilm siden 2009-successen Mænd der hader kvinder fra Niels Arden Oplev. Og dette amerikanske eventyr slipper han i den grad vellykket fra.

Alt i alt er Dead Man Down, der varer næsten to timer, en både intelligent og original actionfilm. Dog er slutningen desværre alt, alt for forudsigelig og det trækker ned, da jeg også her havde håbet på en smule nytænkning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017