Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Daybreakers (2010)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Broth. Spierig,
Medvirkende: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Isabel Lucas, Sam Neill m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. juni 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 2008 udbrød en frygtelig epidemi og menneskeheden fik valget mellem enten at forblive mennesker eller blive udødelige vampyrer. Lejrene var splittede, men de fleste foretrak dog at fortsætte livet og blive vampyrer.

I 2019 er menneskeheden næsten udslettet. En global blodmangel truer. Der er mindre end fem procent af menneskeheden tilbage, og det er ikke nok til at opretholde livet for vampyrerne. De få mennesker, der findes, er indfanget og sidder nu i blodaftapningshaller, indtil de er drænede.

Der arbejdes hårdt på at finde enten en kur eller et blodsurrogat, og et af de førende forskningslaboratorier er Bromley Marks under ledelse af direktør Bromley (Sam Neill).

Chefhæmatolog Edward Dalton (Ethan Hawke) er leder af den forskningsgruppe, der skal finde løsningen på det globale problem. Og helst i tide, inden vampyrerne hensygner til degenerede vanslægtninge.

Der findes dog stadig et fåtal af mennesker, skjult omkring i verdenen, og disse forsøger også at finde en kur. Deres leder hedder Lionel Cormac (Willem Dafoe) med kælenavnet Elvis.

Tilfældighedernes spil gør, at Edward kommer i kontakt med kvindemennesket Audrey (Claudia Karvan) og dermed også Elvis.

Sammen forsøger de at udarbejde en plan, således at alle - såvel mennesker som vampyrer, kan overleve og fungere sammen. Men tiden er ved at rinde ud ...

Daybreakers er en fed film, hvor det visuelle og speciel effects er helt i topklasse. Det er en ren nydelse at se.

Musikken passer glimrende til handlingen, men desværre kammer hele handlingen over til sidst i bedste amerikanske stil. Det er lidt synd.

Personligt kan jeg godt lide konceptet, at vampyrerne er de fremtrædende og jagende, og menneskene er de jagede. Ligesom 30 Days of Night.

Manuskriptet er gennemtænkt, især vampyr-samfundsstrukturen er troværdig. Det hjælper ydermere, at skuespillet er i top.

Jeg kan meget varmt anbefale Daybreakers. Det er en lidt anderledes vampyrfilm med god handling, gode effekter og gode skuespillere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017