Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dark Blue (2002)
 
 
  Genre: Krimi/action
Instruktør: Ron Shelton
Medvirkende: Kurt Russell, Scott Speedman, Brendan Gleeson m.fl.
Varighed: 90 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2003
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Politimanden Eldon Perry (Kurt Russell) lever under devisen: "Der er forbrydere og forbrydelser. Og det er ikke altid, de matcher, men det kan der gøres noget ved".

Eldon Perry har en ung fløs, Bobby Keough (Scott Speedman), under oplæring, og han har moralske skrupler over alle de regler, der kan bøjes efter politiets forgodtbefindende.

Filmen udspiller sig i L.A. under Rodney King retssagen, hvor byen ulmer af frustrationer. Derfor er det også af største vigtighed, at politistyrken fremstår som pålidelige og ærlige. Det er bare ikke lige Eldon Perrys force. Da makkerparret får en firdobbelt mordsag, viser det sig, at visse spor peger tilbage på deres egen chef, men regler er til for at brydes. Men prisen er høj.

Det er en velspillet krimi med en oplagt Kurt Russell, som er tilbage i storform. Den forholdsvis unge Scott Speedman er en skuespiller, jeg ikke kender noget til, men mon ikke man kommer til at se mere til ham i fremtiden? Han giver sin rolle en fin karakter, smukt og overbevisende. Plottet ryger lidt af sporet engang imellem, men det er absolut en film, der er værd at se. Moral er godt - dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Det er en film, som giver stof til eftertanke, især hvor meget magt, politiet egentlig har.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017