Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Danny the Dog (2005)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Louis Leterrier
Medvirkende: Jet Li, Morgan Freeman, Bob Hoskins, Kerry Cordon m.fl.
Varighed: 98 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. december 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Danny (Jet Li) er vokset op hos gangsteren Bart (Bob Hoskins), og det er et lidt usædvanligt liv, han er opfostret til. Bart har lige fra Danny var lille, trænet ham som en hund, en regulær kamphund, der fungerer som bodyguard for Bart.

Danny the Dog bliver også brugt i "gladiatorkampe", hvor vinderen er den, der simpelthen overlever. Og Bart tjener styrtende.

Dannys verden består af kold dåsemad, et lille bur, ekstrem vold og brutalitet, indtil en dag Bart indhentes af skæbnen, og Danny flygter.

Han møder den aldrende blinde Sam (Morgan Freeman) og dennes steddatter Victoria (Kerry Condon), og de tager Danny under deres beskyttende vinger.

Både Sam og Victoria er pianister, og langsomt får Danny indblik i en musikalsk og normal verden, hvor han skal lære at leve, som flertallet nu engang gør. Han bliver en del af den lille familie, og han lærer forholdsvist hurtigt at begå sig.

Men Bart dukker op igen, og så er helvedet løs. Bart vil have sin veltrænede "kamphund" tilbage, og Danny må nu vælge, hvilken verden, han vil leve i.

Jet Li har aldrig helt været min kinesiske kop te, men jeg har aldrig set ham bedre end i Danny the Dog. Han er rørende, overbevisende og helt fantastisk.

Morgan Freeman, som er en af mine helt klare favoritter samt Kerry Cordon yder hinanden og Jet Li et rigtig godt sam- og modspil. Derimod synes jeg, at Bob Hoskins til tider er ufrivillig komisk, og det irriterer mig en anelse, for Danny the Dog er en fremragende og tankevækkende film.

Visse af kampscenerne er lige lovlig lange efter min mening og tålmodighed, men de er rigtig godt koreograferede og sammenhængende. Man kan tydeligt se, at Luc Besson har været med inde over filmen.

Danny the Dog har det hele: Action, spænding, humor, kærlighed, vold og eftertænksomhed.

Det er helt klart en film, der sagtens kan ses flere gange. Faktisk bliver den bedre og bedre for hver gang, jeg har sat den i afspilleren. Jeg kan kun rose Danny the Dog og især Jet Li.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017