Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dangerous Game (1993)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Abel Ferrara
Medvirkende: Harvey Keitel, Madonna, James Russo m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 3. juni 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Eddie Israel (Harvey Keitel) er instruktør med kone og barn. Det afholder ham dog ikke fra at bolle til højre og venstre, ikke mindst med skuespillerinderne i sine film.

Samtidig med at Eddie forsøger at bevare en facade på hjemmefronten, er han i gang med at indspille en ny film i Los Angeles. En film, der er meget vigtig for ham og hans karriere.

Han har derfor allieret sig med vennen og skuespilleren Francis Burns (James Russo). Men Francis, der slås med druk, stoffer og egne dæmoner, udfordrer konstant Eddies autoritet på settet.

Overfor sin mandlige hovedrolle, har Eddie valgt den kendte, men middelmådige skuespillerinde Sarah Jennings (Madonna), som han forsøger at drive til en superpræstation.

Men Eddie indleder også et forhold til skuespillerinden, der samtidig også hopper under dynen med den anden hovedroller. Det giver konflikter og konfrontationer, der gør det stadig sværere for Eddie. Såvel professionelt som i privatlivet.

Dangerous Game er i store træk en film om en film. Men også om en mand i sit livs krise, hvor hans privatliv langsomt, men sikkert flås i stumper og stykker.

Handlingen er dog både dræbende langsommelig og usammenhængende. Måske for at afspejle arbejdet med at indspille en film, hvis jo netop ofte er både langsommeligt og usammenhængende, indtil alle trådene til sidst samles. I Dangerous Game synes trådene bare aldrig at blive samlet.

Madonne er en stor stjerne i poppens verden og har flere gange kastet sig ud i skuespillet. Men kun sjældent med videre succes.

I Dangerous Game viser Madonna, at hun rent faktisk kan også kan begå sig som skuespiller. Filmen er bestemt ikke noget, der har gjort et stort indtryk på denne anmelder, men det gør til gengæld pop-divaen, som til fulde viser, at hun mestrer skuespillets kunst. Alene det, er nok til at hive filmen op i den samlede vurdering.

For hånden på hjertet. Meget mere er der altså ikke at kommer efter. Dangerous Game er en noget rodet, usammenhængende og underlig affære uden meget handling.

Bevares, det kan selvfølgelig være, at filmen er så dyb, at den går langt over hovedet på denne anmelder. Men min kop te bliver den aldrig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017