Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dagens mand i skysovs (1970)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Serge Korber
Medvirkende: Louis de Funès, Noëlle Adam, Olivier de Funès m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 5. februar 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Evan Evans (Louis De Funès) leder en dansetrup med masser af smukke kvinder, som han nidkært vogter over. De unge kvinder forbydes således enhver kontakt med det modsatte køn, bortset fra Evans musikalske sparringspartner, nevøen Philippe (Olivier De Funès), der også må stå model til at være offer, når pigerne skal lære at sige fra overfor det modsatte køn med særdeles hårdtslående midler.

Ikke alle de unge dansere holder sig på dydens vej, og et nyt medlem af truppen viser sig at have et lille barn. Så pludselig går Evans rygte som moralens vogter nummer ét totalt fløjten.

Dagens mand i skysovs (L'Homme Orchestre) byder på en Louis De Funès i topform. Her beviser han endnu engang, at han mestrer den koleriske rolle, han er blevet så kendt for. Samtidig viser han masser af eksempler på sin gummiagtige mimik, der må kunne få selv en Jim Carrey til at blive tavs af misundelse.

Selv om film er snart 40 år gammel, holder den hele vejen fra start til slut. Ikke mindst i denne restaurerede udgave, hvor såvel billeder som lyd er helt i top. Historien er underholdende, og der bydes på masser af musik og dans.

Er man, som jeg, fan af den fantastiske franske komiker, er Dagens mand i skysovs helt klart en perle, der bør indgå i samlingen. Nu kan jeg så blot håbe, at distributøren vil støve endnu flere Louis De Funès-perler af, så vi også kan få glæde af dem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017