Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dad (1989)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Gary David Goldberg
Medvirkende: Jack Lemmon, Ted Danson, Ethan Hawke m.fl.
Varighed: 112 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. november 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Jake Tremont (Jack Lemmon) er en mand, der er forbi sin bedste alder. Konen Bette tager sig af alle de dagligdags ting i hjemmet og omkring ham, og han har mistet sin livsglæde.

I et indkøbscenter, hvor Jake er med for at blive "luftet", bliver fruen ramt af et hjertetilfælde og bliver indlagt. Dermed bryder Jakes normale verden sammen - han er jo ikke vant til at klare sig selv.

Det får sønnen John (Ted Danson) til at tage en pause fra sit travle job og besøge sine forældre. Han vælger at blive nogle dage for at hjælpe faderen i hjemmet, men ender med at blive endnu længere. De to begynder da også hurtigt at få et nært forhold og hygger sig med hinanden.

Jakes sønnesøn, Billy (Ethan Hawke), dukker også pludselig op. Han var ellers på ferie i Mexico - en tiltrængt pause fra studierne, som han selv udtrykker det. Dermed er tre generationer samlet i Jake og Bettes hjem, da Bette kommer hjem fra hospitalet.

Da Jake får konstateret kræft, bryder hans verden sammen af angst og han går i koma. Efter en del kamp med hospitalet og lægerne, kommer en ny læge til, der får trukket Jake ud af sin koma.

Jake kommer hjem fra hospitalet, men befinder sig i en form for drømmeverden. Han drager resten af familien med ind i denne verden, selv om konen stritter gevaldigt mod. Til gengæld blomstrer Jake op og forholdet til søn og sønnesøn bliver bedre dag for dag.

Men kræften kommer tilbage og Jake levnes ikke meget tid tilbage ...

Selv om Dad er meget amerikansk, er det en gribende og hjertevarm film. Den kommer ind på mange svære emner, blandt andet døden, skilsmisse og familierelationer, på en rigtig god og nærværende måde.

Skuespillet er i særklasse. Ikke mindst Jack Lemmon og Ted Danson, der ellers er bedst kendt for sin rolle i Sam's Bar, leverer præstationer af høj kvalitet. Men også alle andre roller er godt og troværdigt besat.

Dad er både tankevækkende og gribende, men den har også sine særdeles underholdende momenter. Klart en anbefalesesværdig oplevelse, som det meste af familien vil kunne samles om.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017