Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Cykelmyggen og Dansemyggen (2007)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller
Medvirkende: Dagmar, Egon, Dominella m.fl.
Varighed: 75 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. december 2007
Anmeldt af: Kim Falkner
 
 
Har man siden 1967 funderet over hvorfor Cykelmyggen Egon egentlig befinder sig på en cykel, indledes Cykelmyggen og dansemyggen med svaret.

Den ukuelige og helt EPO-fri cykelmyg er igen på banen i denne fortsættelse af ”Cykelmyggen Egon”. Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller fortsætter således tegne- og fortællestilen i denne animations- og familiefilm. Jannik Hastrup er bl.a. manden bag Cirkeline.

Egon får selskab af dansemyggen Dagmar. Et sødmefyldt og charmerende bekendtskab og sammen hvirvles de ind i et eventyr om invidualisme og fællesskab i skovbunden i selskab med alskens myrer, bier og andre kryb.

Dagmar matcher fint den småanarkistiske og oprørske cykelmyg. Ikke så meget mere her om handlingen her, men der er nok for både store og små.

Stilen er helt bevidst enkelt og står i skarp kontrast til tidens computerskabte tegninger og Disneys billedeksplosioner. Disse film er der rigeligt af, så ”Cykelmyggen og Dansemyggen” får herfra en anbefaling med på cykelturen.

Peter Frödin, Ole Thestrup, Lisbeth Dahl og andre prøvede kræfter lægger stemmer til. Bemærk også banjobillen som Kim Larsen lægger stemme til og som ligner ham perfekt.

Med rund hånd tildeles fem klaptræer til denne tegnefilm. Det er rendyrket 70’er nostalgi for småbørnsforældre. Måske kan man indvende at tempoet ikke er på Tour de France niveau men mindre kan også gøre det. Så en varm anbefaling af tegnefilmen herfra.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017