Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
 
Cubic (2002)
 
  Genre: Action/Sci-fi
Instruktør: Kurt Wimmer
Medvirkende: Christian Bale, Sean Bean, Emily Watson
Varighed: 93 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2003
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Handlingen foregår et eller andet sted i det 21. århundrede i et samfund kaldet Libria. Der har statsledelsen fundet frem til, at grunden til de tre verdenskrige og alle de andre modbydeligheder, der har fundet sted gennem tiderne, skyldtes de menneskelige følelser.

Derfor er har de udviklet en medicin, Prozium, som undertrykker følelser. Hvis man ikke tager sit daglige skud, bliver man sendt direkte i forbrændingen. Bøger, kunst og musik er strengt forbudt.

For at opretholde reglerne, har regeringen ansat en del "klerker". En af disse er klerk Preson (Christian Bale). I kampens hede mod modstandsbevægelsen glemmer han selv at tage sit skud Prozium, og han begynder langsomt at få sine følelser tilbage.

Det er en dybt dyster film. Mørk og underlig, men meget fængende. Fotograferingen er fantastisk flot, og skuespillerne spiller overbevisende. Christian Bale kendes bl.a. fra American Psycho. Han er eminent i rollen, som den følelsesforladte klerk, der langsomt får øjnene op for en anden måde at leve på.

Klerkerne er specialtrænede i kampsporten Gun-kata. Det er en kombination af vestens skudvåben og østens kampsport. Kampsporten blev specielt udviklet til filmen, og den skal da nok blive et hit blandt folk. Jeg var da selv imponeret over de præcise kampscener, og blandingen mellem våben og decideret kampsport.

Det er en film, der fænger - også selvom man måske ikke er vild med science fiction, (det er jeg ikke). Alt i alt, en god film med dystre visioner, flotte kampscener, en god historie samt flotte special effects.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017