Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Crossworlds (1997)
 
 
  Genre: Science fiction
Instruktør: Krishna Rao
Medvirkende: Rutger Hauer, Josh Charles, Andrea Roth, Stuart Wilson m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 25. marts 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Joe (Josh Charles) er en temmelig almindelig, amerikansk knægt. Han og kæresten er lige gået fra hinanden, så vennerne lokker med fest for at få ham op på hesten igen.

Ved festen ser han en drøm af en pige, der dog hurtigt forsvinder igen, uden han finder ud af, hvem hun er. Men hun kender hans navn ...

Senere dukker pigen, Laura (Sandra Roth) dog pludselig op i Joes værelse, mens han sover. I hånden har hun en skarp kniv. Hun er der dog ikke for at gøre skade på Joe, men for at redde ham.

Joe vågner til sand forvirring. En fremmed, men dejlig pige, i hans værelse, skudsalver gennem vinduerne og en rytter på en steppe uden for døren. Han flygter over hals og hovede sammen med Laura.

Flugten fra de ukendte gerningsmænd bringer Joe i kontakt med A.T. (Rutger Hauer). Joe erfarer at et krystal, som han har arvet fra sin afdøde far, er målet for gerningsmændene. Samtidig erfarer Joe, at hans far var en anden dimension ...

Krystallet attrås af Ferris (Stuart Wilson) og hans hjælpere. For sammen med et tilhørende scepter, der besiddes af A.T., kan det nemlig give nærmest uendelig magt i hele galaksen.

For Laura, A.T. og, ikke mindst, Joe bliver det nu en kamp om livet mod Ferris. Ikke kun for dem selv, men for hele menneskeheden. Og det bliver en kamp, der udspilles i flere forskellige dimensioner og hvor alle midler tages i brug.

Temaet er efterhånden næsten lige så klassisk som filmmediet: Det godes kamp mod det onde. Her blot tilsat science fiction krydderi fra et par af de lavereliggende hylder.

Crossworlds er tydeligvis en film, der er skabt på et noget skrabet budget uden plads til alt for store armbevægelser. Resultatet er dog ganske godt og skuespillerne gør en mere end blot hæderlig præstation med det materiale, de har fået at arbejde med.

Alt i alt en ganske udmærket film, omend en kende rodet i sin sammenhæng til tider. Hvis man ser filmen mere end én gang, hvilket den i øvrigt sagtens kan tåle, vil mange ting utvivlsomt bedre falde på plads.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017