Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
Crossfire Hurricane (2012)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Brett Morgen
Medvirkende: Mick jagger, Keith Richards, Charlie Watts m.fl.
Varighed: 134 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Playground Music
Udgivet: 7. januar 2013
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
I 2012 kunne The Rolling Stones fejre sit 50-års jubilæum. I den anledning blev dokumentaren Crossfire Hurricane produceret, og den er nu også udkommet på dvd herhjemme.

Crossfire Hurricane fortæller levende og spændede om det godt og vel første årti, hvor bandet skiftede en del ud i besætningen og gik fra at være mere hadet end elsket til det omvendte. Ja, hvordan The Rolling Stones blev den institution, bandet i dag er.

Man får lov at følge med i tilblivelsen af de allerførste, egne numre samt hysteriet, balladen og virakken omkring bandet. Men det er også historien om stofferne, der var ved at tage overhånd.

For Brian Jones, der var med fra starten, blev stofferne begyndelsen på enden. De fik ham smidt ud af bandet og førte siden til hans alt for tidlige død. Det var dog ikke nok til at få de øvrige til - endnu - at holde igen. Noget, der ofte var med at gøre bandets fremtid usikker.

Crossfire Hurricane fortæller også om, hvordan først Mick Taylor og siden Ronnie Wood overtager Brian Jones' plads på guitar og som en form for buffer mellem Mick Jagger og Keith Richards.

Det er historien om turneerne og livet i studiet i de første mange år. Såvel højdepunkter som mareridtet ved gratiskoncerten i Altamont, San Francisco, hvor en tilskuer blev myrdet og Stones-medlemmerne nærmest måtte flygte.

Crossfire Hurricane er nærmest et orgie i historiske optagelser, interviews og koncertklip. Det hele smukt bundet sammen af helt friske interviews med Jagger, Richards, Woods og Charlie Watts.

Det skorter heller ikke på det vigtigste i Stones-sammenhænge: Musikken. Faktisk er der klip fra omkring 40 af bandets sange undervejs. Blandt andet mange ikke tidligere viste optagelser.

Crossfire Hurricane indeholder desuden en del ekstramateriale. Blandt andet interview med instruktøren, Brett Morgen, og en "bag-om" tilblivelsen af filmen.

Ydermere får man serveret Satisfaction og I'm All Right live i koncertoptagelser fra Tyskland i 1965. Alene disse to numre er ren guf.

Er man fan af The Rolling Stones, er Crossfire Hurricane et absolut must i samlingen. Et lille mesterværk, der kan nydes igen og igen!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017