Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Cronicas (2004)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Alfonso Cuarón
Medvirkende: John Leguizamo, Damián Alcázar, Alfred Molina m.fl.
Varighed: 81 minuttter
  Originalsprog: Spansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 21. november 2005
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Manolo Bonilla (John Leguizamo) er stjerne-TV-vært på programmet "Sandhedens Time", der sender hver aften fra Miami til hele Latinamerika.

Manolo og hans lille team bestående af chefens kone Marisa og den potrygende fotograf Ivan tager til Ecuador for at følge i den berygtede barnemorder, Babahoyo-montrets fodspor. Holdet bliver hvirvlet ind i en tragedie i en lille by.

Under en begravelse af de sidste 12 fundne børn, kommer Vinicio Cepeda (Damián Alcázar) uforvarende til at køre en dreng ned, og dette får sindene i kog blandt beboere. Cepeda kommer i fængsel, og han begynder at fortælle Manolo om Babahoyo-monsteret, som han har mødt.

Manolo øjner en chance for at blive en helt, for ikke at nævne den berømmelse, der vil følge i kølvandet, hvis han fælder massemorderen. Han går i gang med en grundig research samt flere interviews med Cepeda.

Men som det som altid går, når man roder rundt efter sandheden, kommer der mere end en sandhed frem, og så er spørgsmålet blot: "Hvilken sandhed er bedst egnet for medierne?".

Efter en meget voldsom og yderst realistisk start, som i den grad fænger en, går filmen ind i sig selv og bliver meget dyster, smuk og stille.

Cronicas har fat i et meget aktuelt emne, nemlig sandheden i medierne og hvordan sandheden kan bøjes, så den passer bedre ind i ens programmæssige koncept. Det er en dyb og til tider rørende film, som man ikke lige på en studs glemmer.

Det er holdet bag kanonfilmene "Hellboy", "Og din mor" samt "Harry Potter og Fangen fra Azkaban", der står bag Cronicas, og det borger allerede der for en vis kvalitet. Der er kælet for lyd og billede, og det hele hænger godt sammen.

Det er befriende engang imellem at se andet end amerikanske tju-bang film, hvis slutning, man på forhånd kender, og Cronicas lever helt op til mine forventninger om en god film med en god historie samt fremragende skuespillere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017