Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Convict (2014)
 
 
  Genre: Drama
Instruktører: David Field og George Basha
Medvirkende: George Basha, Richard Green, Brian Ellison m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 11. juni 2015
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ray Francis (George Basha) har gjort militærtjeneste de sidste 12 år og er netop vendt hjem igen til sin kæreste Kelly (Millie Rose Heywood). Han overrasker hende en uge før forventet ankomst og glæden er stor.

Men da de skal køre hjem, bliver de antastet af tre ungersvende, der er ude på ballade. Ray forsvarer sig, og desværre dør en af fyrene.

Selv om det var selvforsvar og på trods af, at Ray er krigsveteran, har tjent sit land trofast i 12 år og har fået tildelt tapperhedsmedaljen, bliver han idømt 18 måneder bag tremmer i det berygtede Parramatta-fængsel.

Den døde drengs far er ikke en hvem som helst. Han er rig, og heldigvis kan fængselsdirektøren og tre vagter købes for penge. De skal gøre Rays 18 måneders fængsel til et sandt helvede. Han må ikke dø, men han skal komme så langt ud, at han ønsker det.

Ikke nok med at Ray må affinde sig med fængselsbetjentenes chikaner og vold, skal han også indordne sig fængselshierakiet, der er opdelt i tre grupperinger: Araberne, de "hvide" og aboriginerne, de såkaldte Wesekks.

Ray er godt nok af arabisk herkomst, men født og opvokset i Australien, så han er delt i to lejre. Da han bliver tildelt arbejde i biblioteket, bliver han venner med aborigineren Dave (Richard Green), der har tre livstidsdomme.

Det bliver et voldsomt ophold for Ray, der ikke vil lade sig knække. Hverken af de indsatte, fængselsbetjentene eller fængselsdirektøren.

Skuespillet er i top. Især leverer George Basha varen. Han virker utrolig troværdig og man sympatiserer med ham. Men også aborigineren Dave, spillet fantastisk af Richard Green, er værd at bemærke.

Convict er en film, der fænger. For selve de små historier, der er flettet ind i hinanden, er også interessante.

Især det hieraki, der er - og det faktum, at hovedpersonen er af arabisk afstamning, men dog australier. Det kan kun give konflikter i de forskellige grupperinger, og man kan ikke lade være med at leve sig ind i det.

Jeg var godt underholdt i de 99 minutter, filmen kørte over skærmen. Godt skuespil og en god historie, så kan man ikke forlange mere.

Convict er en voldsom film og er værdig til at gøre Shawshank Redemption og Con Air selskab på filmhylden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017