Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Colt 45 (2014)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Fabrice Du Welz
Medvirkende: Ymanol Perset, Gèrard Lanvin, Joey Starr m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 8. januar 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Vincent Milès (Ymanol Perset) er våbenspecialist og skarpskytte. Og så er han ansat i det franske politi, hvor han træner andre betjente til at blive gode skytter.

Vincent er, grundet sine færdigheder med våben, en ombejlet herre internt i politiet. Ikke mindst specialstyrkerne har ved flere lejligheder haft bud efter ham.

Men Vincent har altid afslået. Han er godt tilfreds med sin nuværende stilling, hvor han ikke skal rette sit våben mod andet end målskiver. Desuden benytter han sin fritid til at udvikle særlig, eksplosiv ammunition, der kan trænge gennem selv skudsikre veste.

Men efter Vincent vinder en international konkurrence for skydning under ildkamp-lignende forhold, kommer den unge betjent atter i de forskellige specialstyrkers søgelys. Selv udenlandske styrker viser interesse. Vincent står dog fast.

Lige indtil skarpskytten møder Milo Cardena (Joey Starr). Også politimand og med skydefærdigheder, der matcher Vincents egne. Milo, der arbejder for en hemmelig specialenhed, forsøger nemlig også at hverve den unge våbenspecialist.

Uden held i første omgang. Men Milo får narret Vincent til at dræbe en anden mand og får dermed en klemme på ham. Det betyder blandt andet, at våbenspecialisten tvinges til at levere sin eksplosive kaliber 45 ammunition og en masse våben til Milo.

Da våbene og den specielle ammunition kort tid efter bliver anvendt ved et meget brutalt og blodigt røveri, føler Vincent sig tvunget til at søge ind i en specialenhederne. Han vælger den enhed, der skal opklare røveriet, og som er under ledelse af hans mentor og afdøde fars tidligere kollega, Christian Chavez (Gèrard Lanvin).

Men det nye job, og Vincents liv i det hele taget, bliver hurtigt lidt af et helvede. For inden længe er er den unge politimand forvandlet til en dræbermaskine, der reelt blot en marionet i en spiral af eskalerende vold.

Colt 45 byder på masser af blodig action. Og så er filmen seriøst guf for våben-entusiater, for der er ikke mange scener, hvor potente skydevåben ikke optræder i en eller anden form i løbet af spillletiden på 81 minutter.

Historien er egentlig også ganske god, om end den på ingen måde byder på unikke ideer. Dog lægger slutningen, der følgelig ikke skal afsløres, i den grad op til en eller flere følgende film centreret om hovedpersonen, Vincent (Ymanol Perset).

Og måske det ville være en rigtig god ide med en efterfølger eller to fra den belgiske instruktør, Fabrice Du Welz. Det ville nemlig give ham mulighed for at give sit persongalleri mere dybde og substans end tilfældet, desværre, er det i Colt 45.

Men, alt i alt, er Colt 45 en absolut positiv oplevelse, der bestemt er værd at stifte bekendtskab med. Ikke mindst, hvis der skal være en overflod af hårdtpumpet action med blod og kugler en masse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017