Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Coffy (1973)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Jack Hill
Medvirkende: Pam Grier, William Elliott, Allan Arbus m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 12. januar 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Coffy (Pam Grier) er en sort sygeplejerske, der er blevet rigtig godt og grundig sur. Hendes yngre søster er nemlig blevet indlagt grundet narkomisbrug. Et narkomisbrug, hun er blevet lokket til af skruppelløse pushere og narkobagmænd.

Coffy beslutter derfor at gøre en ende på både pushere og narkobagmænd, for at hævne søsteren og alle andre i samme situation. Så hvor Coffy om dagen passer jobbet som sygeplejerske, benytter hun natten til at træde ind i rollen som hævner.

Bevæbnet med et haglgevær går Coffy i krig med underverdenen i Los Angeles. En krig, der ikke kun er rettet mod de enkelte individer, men også det gennemkorrupte system, der hersker i storbyen.

Blandt sine venner tæller hun poltimanden Carter (William Elliott), der som en af de få af byens betjente ikke er korrupt. Carter bliver dog alvorligt skadet, da han forsøger at hjælpe den sorte hævner i en presset situation.

Coffys jagt på pushere og bagmænd går ikke ubemærket hen, og snart er hun selv jagtbytte for bagmændenes håndlangere. Ikke mindst da det viser, sig at bagmændene er i ledtog med en af byens sorte politikere.

Så for Coffy bliver det hårdt mod hårdt, hvor hun gang på gang er i yderste livsfare. Men det får hende på ingen måde til at trække sig ud af sin selverklærede kamp.

Der kan sættes mange etiketter på Coffy. Filmen er et særdeles godt eksempel på den såkaldte Blaxploitation genre - spekulationsfilm med sorte skuespillere i de primære roller.

Desuden giver Coffy et meget tidstypisk og stereotypt billede af 70'ernes farvede. Her er således kæmpeafroer og spraglede gevandter i alskens afskygninger. Ganske underholdende og lidt nostalgisk.

Som spekulationsfilm får den ikke for lidt på action-siden. Og bare bryster er der såmænd også i en meget underholdende tøse-fight mellem Coffy på den ene side og luksusludere på den anden.

Handlingen og plottet er så som så, men som ren underholdning betragtet er det slet ikke dårligt. Karakterne kunne sagtens have været dybere, men Coffy er så heller ikke lavet for at være en intellektuel udfordring.

Et underholdende moment er Allan Arbus, som for mange vil virke bekendt - ikke mindst den rolige og sindige stemme. Allan Arbus er således bedst kendt forn sin rolle som psykiateren Sidney Freedman i den evigt populære M*A*S*H-serie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017