Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Class of 1984/Årgang 1984 (1982)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Mark L. Lester
Medvirkende: Perry King, Roddy McDowall, Timothy Van Patten, Michael J. Fox m.fl.
Varighed: 98 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 5. september 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det er en skole med metaldetektorer ved indgangsdørene, der møder musiklæreren Andy Norris, da han starter i et nyt job på Lincoln High. Han kan samtidig konstatere, at det er en skole fyldt med ungdomskriminelle, der ledes af Peter Stegman, som uden for timerne sælger narko, er alfons og generelt terroriserer skolen - såvel andre elever som lærere.

De øvrige lærere ser gennem fingre med Peter Stegman og hans bandes ulovligheder på skolen, men den nye musiklærer vil det anderledes. Derfor sætter han sig op mod volden og de øvrige ulovligheder på skolen, hvilket giver ham en dødsfjende i form af psykopaten Peter Stegman.

Herefter er der ingen grænser for, hvor langt Stegman og hans bande vil gå for at skade såvel Andy Norris som hans familie. Det kulminerer til sidst i decideret krig, hvor den ellers stille og rolige musiklærer må kæmpe for sit og sin families liv.

Filmen, der udkom i 1982, er blevet lidt af en kultklassiker. Filmen, der bl.a. har været forbudt i Norge grundet sine meget voldelige scener, forudså den voldsepidemi, der senere skulle hverdag på mange skoler i alverdens storbyer.

Filmen er velspillet og med en velfortalt historie i højt tempo. Dog er den præget af rå og afstumpet vold, og egner sig derfor ikke for sarte sjæle eller de yngste. Filmen byder bl.a. på en meget ung Michael J. Fox i en birolle, men Timothy Van Patten bør fremhæves for sin rolle som Peter Stegman.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017