Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Cirkeline Fandango (2010)
 
 
  Genre: Børnefilm
Instruktør: Jannik Hastrup
Medvirkende: Cirkeline, Ingolf m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 7. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den lille pige, der ikke er større, end hun kan ligge i en tændstiksæske, blev skabt af Hanne Hastrup i 1957, og blev døbt Cirkeline. I 1967 fik Cirkeline liv, da Jannik Hastrup animerede og producerede 18 kortfilm til DR TV ud fra Hanne Hastrups manuskript.

Siden da har Cirkeline været udødelig og er blevet en del af vores kulturarv. Endda så meget, at den første farvefilm, der blev sendt på DR's TV i 1968, var "Åh, sik' en dejlig fødselsdag" med Cirkeline og hendes spøjse venner.

Cirkeline Fandango er den første spritnye Cirkeline-film i mange år og nu er den her til glæde for store og små. Derfor var det med stor nostalgisk glæde, at jeg satte skiven i afspilleren.

Den består af 15 kortfilm, blandt andre Mango Fandango, Kyllingen, Cirkeline og Ingolf leger cirkus. Det er yderst sobert, rent og pænt samt morsomt. For ikke at tale om, at det dels er meget børnevenligt grundet de korte afsnit, dels meget forældrevenligt. Man når ikke at få fnidder af for eksempel Ingolfs pibende stemme.

Jeg tror, at Cirkeline Fandango mest henvender sig til den alleryngste aldersgruppe, og her skal den nok blive et hit. Netop på grund af de korte afsnit.

Jeg selv fik et lidt nostalgisk flip, da jeg så Cirkeline med sin karakteristiske røde kjole med sorte prikker, hendes bare fødder og pjuskede hår. Og samtidig følte jeg mig en anelse gammel og oldnordisk. Set med nutidens øjne - for der er godt nok sket mangt og meget med tegnefilm gennem årene.

Men jeg halvgamle krage hyggede mig gevaldigt med Cirkeline Fandango og Ingolf. Så hvorfor skulle småfolk ikke kunne gøre det samme?
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017