Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Churchill i Hollywood stil (2004)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Peter Richardson
Medvirkende: Christian Slater, Neve Campbell m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. juli 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Engelsk humor går man som ikke regel ikke helt galt i byen med. Det gør man bestemt heller ikke med denne engelske film, der ser nærmere på koryfæen Winston Churchill - set med Hollywood-øjne. At det så tilmed er med den type humor, vi lærte at elske Monty Python for, gør det bestemt ikke ringere.

Plottet er banalt, men originalt. Fordomme og floskler får mere end frit løb i denne komedie. Uanset hvad, er det dog herligt fornyende og forfriskende at se, hvordan instruktøren har grebet denne film an, der nærmer sig crazy komedie.

Kort fortalt går plottet ud på, at Churchill (Christian Slater) slet ikke er englænder, men en amerikansk officer, der kommer til England i de tidlige krigsår - endnu inden England er i krig med Tyskland. Amerikaneren Churchill er selvfølgelig fortsat i England, da tyskerne forsøger sig med at overtage England. Og han sikrer selvfølgelig amerikansk deltagelse i den kommende og langvarige krig.

Tilmed bliver helten romantisk involveret med Englands kommende dronning, prinsesse Elizabeth (Neve Campbell). Og selvfølgelig ender han med at redde såvel prinsesse som kongerige. Men bestemt ikke uden en masse humoristiske forviklinger undervejs - helt som det sig hør og bør i en komedie af denne type.

Er man til engelsk humor i al almindelighed og Monty Pythons totalt vanvittige måde at udtrykke den på, går man bestemt ikke galt i byen med denne film. Den er ganske enkelt rablende, vanvittig morsom og særdeles underholdende.

Umiddelbart efter filmen bydes på en række fraklip, hvoraf mange ville have givet filmen det sidste pift. Det sidste lille pift, der ville have udløst en topkarakter.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017