Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Christmas in Wonderland (2007)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: James Orr
Medvirkende: Patrick Swayze, Matthew Knight, Amy Schlagel, Zoe Schlagel m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. november 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Julen nærmer sig med stormskridt, hvilket burde være tydeligt for de fleste, selv om vi endnu ikke er nået ind i december. Julekatalogerne invaderer brevsprækken i en lind strøm og julefilmene står nærmest i kø for at springe ned i kundernes indkøbskurve.

Så vi kommer nok ikke uden om det. Ej heller her på FilmnytDVD. Så rens sjælen og hjernebarken for urene tanker. Og læn dig tilbage med årets første anmeldelse af en julefilm.

Jeg er en temmelig barnlig sjæl, når det kommer til julefilm. Derfor er der en del ingredienser, som bør være der i den type film. Julemanden og en god historie er selvfølgelig et must. Dernæst lidt sne og generel julestemning. Og så skal filmen selvfølgelig kunne ses af hele familien.

Christmas in Wonderland rummer en del af disse ting, om end der ikke er skyggen af sne. Ellers er julemanden der, der er lidt julestemning, selv om det mest minder om en dårlig kulisse for historien, som ved gud heller ikke er den mest opfindsomme. Til gengæld er filmen familievenlig.

I jagten på et arbejde er Wayne Saunders (Patrick Swayze) sammen med sine tre børn flyttet fra Los Angeles, USA, til Edmonton i Canada. Ingen af børnene er begejstrede for det nye hjem.

Familien tager til et nærliggende indkøbscenter for at jule-shoppe. Her ender de to yngste af børnene, 12-årige Brian (Matthew Knight) og 6-årige Mary (Amy og Zoe Schlagel), overladt til sig selv.

Efter at Mary har snakket med centerets julemand, hvor hun ønsker en million dollars til sin far, falder Brian og Mary, i bogstaveligste forstand, over en taske med en million dollars indeni. Så nu går de to unger med den helt store jule-shoppe-fest.

Der er bare et lille problem. Pengene er nemlig falske, så snart bliver de to unger jagtet af ikke kun politiet, men også de skurke, pengene tilhører.

Og ikke nok med, at historien allerede her vil lyde velkendt for mange, så bliver den endnu mere velkendt, når det er de to unger mod alle de voksne. Altså, kan de være mere snu end både politi og skurke tilsammen ...

Christmas in Wonderland lugter langt væk af at være en film, der er lavet udelukkende for profittens skyld. Skuespillet er langt fra overbevisende, og virker faktisk temmelig anstrengt og ligegyldigt til tider - til trods for, at der er en del store navne på rollelisten. De spiller blot så ringe, at de end ikke fortjener at blive nævnt!

De yngste i familien, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med "Alene hjemme"-filmene og andre film skåret over samme læst, vil sikkert finde filmen ganske underholdende. De lidt ældre, vil nok kede sig en anelse, og i stedet begynde at over bide mærke i den nærmest ulidelige forudsigelighed, der præger filmen.

Men bevares, når enden er god, er alting godt. Og selvfølgelig ender filmen, som et juleeventyr for hele familien bør - nemlig lykkeligt. Og siden det snart er jul, vil jeg også være i mit gavmilde hjørne, og trods alt smide et par klaptræer efter Christmas in Wonderland.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017