Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 40
China Blue (1984)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Ken Russell
Medvirkende: Kathleen Turner, Anthony Perkins, John Laughlin m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 7. april 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Med sin charme, sit lyse hår og sensuelle krop sælger China Blue (Kathleen Turner) drømme. Hun kan være lige den, en mand ønsker hun skal være.

Hun kan være Miss Liberty, en stakkels forfulgt kvinde eller hvem, manden nu ønsker hun skal være. Bare de betaler ved kasse et.

Bobby (John Laughlin) forsøger at redde sin skrantende økonomi og ægteskabet med Amy (Annie Potts). Han får tilbudt et overvågningsjob for et tøjfirma, der mistænker deres designer Joanna for at sælge mønstre til konkurrenterne.

På den måde finder Bobby ud af, at Joanna er hårdtarbejdende tøjdesigner om dagen, men om aftenen og natten trækker hun i den skinnende blå kjole og blonde paryk, og bliver China Blue. Han bliver nærmest besat af hende og vil indlede et seriøst forhold.

En anden, der også er besat af China Blue, er prædikanten Peter Shayne (Anthony Perkins). Han har sat sig for at frelse hende fra det syndige liv og vil gøre alt for at det skal lykkes.

China Blue (Crimes of Passion) er en fascinerende fortælling om besættelse og religiøst vanvid, samt om drømme og udlevelse af samme.

Det er i høj grad Kathleen Turner og en rablende gal Anthony Perkins, der bærer filmen oppe. Men også Annie Potts i rollen som Amy gør en god figur. Hun er så irriterende passiv, at man i den grad har lyst til at ruske op i hende.

Kathleen Turner vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller på Los Angeles Film Critics Association Awards og Sant Jordi Awards. Det er også en fremragende præstation, hun lægger for dagen.

Hendes karakterskift mellem den brunhårede stille og bly tøjdesigner Joanna, og den rapkæftede rå og sensuelle China Blue, der dog har hjertet på rette sted, er eminent. Hun udviser både styrke og stor sårbarhed, og man tror på hende. Hendes karakter er yderst troværdig.

Selvom China Blue har en del år på bagen, kan den stadig ses og nydes. Det er en dejlig film med en god historie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017