Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Children of Men (2006)
 
 
  Genre: Action/Sci-fi/drama
Instruktør: Alfonso Cuarón
Medvirkende: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine m.fl.
Varighed: 104 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. maj 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I en ikke for fjern fremtid er menneskehedens dage talte. Året er 2027 og en global infertilitet har ramt kloden. Det yngste menneske, Baby Diego, er netop død i en alder af 18 år, og alt virker trøstesløst.

Menneskeheden er ved at uddø. Slet og ret. London er en af de sidste mere eller mindre civiliserede byer, der er tilbage i en anarkistisk verden. Og mens regeringen forsøger at fastholde en meget streng indvandrerpolitik, vender de det blinde øje til forfaldet og den kommende undergang.

Theodore (Clive Owen) bliver kontaktet af sin eks-kone Julian (Julianne Moore), som han ikke har set i de sidste tyve år. Hun beder ham om hjælp til at hjælpe en kvinde i sikkerhed, da han qua sit embedsarbejde har kontakter til at få udrejsepapirer.

Meget modvilligt bliver Theo hvirvlet ind i politiske grupper og græsrodsbevægelser, der hver især har samme formål, men bekriger hinanden for at få magten.

Da det går op for Theodore, at kvinden, han skal hjælpe, er gravid og måske verdens sidste håb om overlevelse, satser han alt for at hjælpe hende i sikkerhed på forskningsskibet Tomorrow.

Children of Men er en meget dyster, mørk og yderst tankevækkende film. Den skildrer en verden, der snart ikke er mere, og hvor folk allerede lader stå til. Det er ikke just en film, man bliver jublende glad af, men instruktøren Alfonso Cuarón formår at få drejet en spændende historie ud af dette håbløse fremtidsperspektiv.

Jeg, der ellers er så sart med hensyn til baggrundsmusikken, har intet at udsætte på soundtracket til Children of Men. Det er fremragende og helt i top. Skuespillerne yder toppræstationer, især Clive Owen, og de 104 minutter filmen varer går alt for hurtigt.

Jeg kan varmt anbefale Children of Men. Den skildrer en fremtid, som måske blot er en skræmmende fortsættelse af vores virkelighed. Ydermere er det en befrielse at nyde og opleve en film, der ikke er politisk korrekt.

Alt i alt en fremragende film, hvor grundtemaet er såre simpelt: At redde menneskeliv på bekostning af menneskeliv. Tankevækkende og realistisk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017