Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Charleston (1977)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Marcello Fondato
Medvirkende: Bud Spencer, Herbert Lom, James Coco m.fl.
Varighed: 93 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: Januar 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Texaneren Joe (James Coco) har en plan. Han vil øge sin formue ved at score forsikringspræmien på sin luksusyacht. Svindleren Charleston (Bud Spencer) bliver sammen med sin bande blandet ind i affæren, men de har imidlertid helt andre planer.

Så de spiller rigmanden ud mod den naive politiinspektørWatkins (Herbert Lom), som de undervejs også stjæler et uvurderligt Gaugin-maleri fra. Tilmed i et ganske velgennemført tricktyveri, som er med til at sparke filmen og dens mange intriger rigtigt i gang.

Herbert Lom er nok bedst kendt af de fleste danskere for sin rolle som inspektør Dreyfuss i Den Lyserøde Panter-filmene, hvor han spiller overfor Peter Sellers i rollen som inspektør Clouseau. I Charleston har Herbert Lom en rolle, der minder meget om den som inspektør Dreyfuss.

Som Bud Spencer-film betragtet, skuffer Charleston grumt. Der bliver nemlig næsten ikke delt øretæver ud, som man ellers er vant til og forventer af den store og hårdtslående italiener. I stedet ryger han cigarer og spiller på piano.

Handlingen i Charleston er både banal og kompleks. Banal, fordi det hele er set før, men kompleks, fordi mange sikkert skal se filmen flere gange for at fange de mange intriger i intriger.

Filmen er dog også temmelig irriterende. James Coco kan gennem hele filmen ikke finde ud af at tale i telefon, uden at det går frygtelig galt. Ganske underholdende de første par gange, men derefter bliver det ganske enkelt trættende og irriterende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017