Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Chains of Gold (1991)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Rod Holcomb
Medvirkende: John Travolta, Joey Lawrence, Benjamin Bratt, Hector Elizondo m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 3. februar 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
John Travolta vil for altid blive husket for sine roller i 70'er filmene Saturnight Fever og Grease, der gjorde ham til en Hollywood-stjerne. Men bortset fra hit-filmen Urban Cowboy i 1980, bød de følgende mange år ikke just på store biograf-baskere. Det skortede dog ellers ikke på roller eller tilbud om roller, før en rolle i Pulp Fiction fra 1994 fik hans karriere tilbage på rette spor.

Chains of Gold er en blandt mange film fra den magre periode i Travoltas karriere. Den er dog lidt anderledes på flere punkter. For det første var filmen produceret direkte til det amerikanske kabel-tv marked, og kom så langt senere på DVD, og for det andet var Travolta selv med til at skrive manuskriptet.

Selv om Chains of Gold således ikke er fra den mest bemærkelsesværdige periode i Travoltas karriere, er det faktisk slet ikke en dårlig film. Historien er nemlig god, tankevækkende og vedkommende. Samtidig bydes der på en række gode skuespillere, med tilhørende gode præstationer.

John Travolta spiller den tidligere alkoholiker Scott Barnes, der er kommet ud af sit misbrug og arbejder som socialarbejder i et af de belastede miljøer i Miami, hvor kriminalitet og stoffer er en stor del af dagligdagen. Motivationen for Scott er at gøre en forskel, og bare hjælpe nogle af dem ud af kriminaliteten og misbruget.

13-årige Tommy (Joey Lawrence) er en af dem, som Scott virkelig tror på. Gennem årene har de således udviklet et varmt venskab med stor tillid.

Tommy lader sig imidlertid lokke af ghettoens fristelser og drømmen om nemme penge. Dermed bliver han viklet ind i en narkobande, der ledes af den skruppelløse Carlos (Benjamin Bratt). Tommy sælger crack for banden, men vil kort tid efter godt ud af banden igen.

Men sådan leger de hårde drenge i banden ikke. Tommy bliver stemplet som afhopper, da han prøver at stikke af, og underskriver dermed sin egen dødsdom. Heldigvis for Tommy beslutter Scott sig for at hjælpe ham.

Scott skyr ingen midler, hvilket ikke kun bringer hans eget liv i fare. Det bringer ham også på kant med , der under ledelse af Ortega (Hector Elizondo) længe har arbejdet på at infiltrere og stoppe narkobanden. Så Scott må tage sagen i egen hånd ...

Chains of Gold viser den rigtig grimme side af narkokriminaliteten, hvor menneskeliv har mindre betydning end kolde kontanter. Det er afstumpet vold, ikke for voldens skyld, men for at pointere et budskab. Det gør filmen værd at se, for den fokuserer på det grimme, men viser samtidig, at hvor der er vilje, er der en vej ud.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017