Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Casanova (2005)
 
 
  Genre: Romantik/komedie
Instruktør: Lasse Hallström
Medvirkende: Heath Ledger, Sienna Miller, Jeremy Irons m.fl.
Varighed: 107 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 4. juli 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Året er 1753 og stedet er Venedig. Her hersker kvindebedåreren Giacomo Casanova. Han dusker alt med en puls, lige fra novicer til rigmandskoner. Dette er ikke synderligt populært, og dogen pålægger Casanova at gifte sig og falde til ro hurtigst muligt, ellers vil han blive udvist af Venedig.

Casanova udser sig en smuk ung blond jomfru til sin kommende hustru, men naturligvis møder han kvinden over alle kvinder, som han forelsker sig vildt og voldsomt i. Kvinden, Francesca, er allerede lovet bort til en svinefedtproducent , men da hun aldrig har set sin tilkommende, griber Casanova chancen, og så går det ellers løs med de sædvanlige forviklinger, der hører sig til i denne genre.

Casanova er et udstyrsstykke af rang. Der er pragtfulde finurlige sproglige finter, smukke kvinder og mænd, for den sags skyld, kærlighed, humor og skurke. Alt det, der skal være i en historisk romantisk komedie.

Filmen er utrolig smukt optaget, og jeg fik helt lyst til at komme til Venedig igen. Skuespillerne gør et godt stykke arbejde, og alt i alt er det en film, der bare kan nydes. Man skal vist ikke bore for meget i den historiske korrekthed.

Instruktøren, Lasse Hallstöm, har som vanligt taget fat i en god historie og gjort den til en seværdig oplevelse. Han har stået bag film som blandt andre Chocolat, Hvad så Gilbert Grape og En ny dag i livet.

Så skal man forkæle sig selv med en god gang poetisk romantik optaget i smukke omgivelser, tilsat en god portion humor, er Casanova et godt bud.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017