Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Carsten Bang: Plukker kameler (2012)
 
 
  Genre: Stand-up
Instruktør: Carsten Bang
Medvirkende: Carsten Bang, Vagn Remme
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: FBI - Funny Business Inc.
Udgivet: 28. februar 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Carsten Bang er en garvet stand-up-komiker, der kører sin helt egen stilfærdige stil.

Han har optrådt på den danske comedy scene siden 1991 og er kendt for en lang række shows, blandt andet Crstn Bng - Har satan en fætter? fra 2006.

Carsten Bang er altid værd at lægge øre til, og jeg synes, han bliver bedre og bedre. Hans pointer og betragtninger er blevet en anelse skarpere og rammer plet stort set hver gang.

Han har meget på hjerte, og det er bestemt ikke plat pruttehumor og dødssyge one-liners. Derimod pirker han og borer dybt i vi menneskers snæversyn og bedrevidenhed.

Showets titel "Plukker kameler" er en sammenfatning af udtrykkene "at plukke en høne med nogle" og "sluge en kamel" - underforstået nogle mennesker er plukkere og andre slugere. Det er en fabelagtig god sprogforståelse og legen med det danske sprog, som Carsten Bang til fulde mestrer.

En anden ting, han også mestrer, er, at gribe publikums reaktioner og lege med dem, uden på noget tidspunkt at tabe sin egen røde tråd.

Da jeg læste bag på coveret at Carsten Bang havde selskab af poeten Vagn Remme og således ville blande poesi med stand-up, var min første reaktion, at det var noget søgt og langt ude. Men ... det fungerer skisme.

Forfatteren og digteren Vagn Remme leverer fem stærke digte/tekster som akkompagnement til Carsten Bangs betragtninger. Det er stærke tekster, der i den grad klæder hele opsætningen og fint komplementerer hele showet.

De fem tekster er "Skabelsen", "De andres fejl", "Ord eller handling", "Déjà Vu" og "At finde ud af sig selv". Alle fem tekster, der hver især giver stof til eftertanke og tilsammen med Carsten Bangs show fuldender pointerne.

I Carsten Bang: Plukker kameler kommer den gode mand godt rundt i vores samfund, blandt andet om handlinger kommer før konsekvenser eller omvendt, Suzuki-Torben, Sass Larsen, politik, trafik, terror og religion.

Carsten Bang er en hyggelig fætter, der bider fra sig, og man kan simpelthen ikke lade være med at reflektere over hans meninger og betragtninger. For manden har ret i mangt og meget, og så er det jo herligt at få sat ord på dilemmaerne og tilmed kunne grine lidt af sig selv - men mest af de andre. For det handler jo ikke om en selv, vel?

Jeg vil varmt anbefale dette hjertevarme show, Carsten Bang: Plukker kameler. Her er en hel del at tænke over, og det er jo ikke så ringe endda. Hvis man så også kunne efterleve det - men det må blive næste opsang fra den gode Carsten Bang.

Jeg vil slutte af med en betragtning fra Carsten Bang, som i den grad har bidt sig fast i mig: "Hvad man siger bag folks fede rygge, skal man også kunne sige til personen selv". Hørt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017