Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Carol (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Todd Haynes
Medvirkende: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson, Kyle Chandler m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 14. juli 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Carol Aird (Cate Blanchett) er en smuk, middelaldrende kvinde fra det bedre borgerskab. Hun er gift med Harge (Kyle Chandler) og sammen har de 4-årige Rindy (Sadie Heim).

Ægteskab er vel nok lidt for stort et ord. For de ligger i skilsmisse, og Harge er allerede flyttet ud. Carol bor alene i den store villa med hushjælp og Rindy.

Julen nærmer sig, og Carol er på shoppetur i Frankenberg Stormagasin.

Hun frekventerer legetøjsafdelingen, og her møder hun den unge ekspeditrice Therese Belivet (Rooney Mara). De føler sig straks tiltrukket af hinanden. Og det varer ikke længe før de er veninder.

Men i 50'ernes USA er homoseksualitet forbudt og bliver betragtet som en sygdom. Derfor må Carol og Therese holde deres forhold meget diskret.

Men det er svært. Det er ikke første gang, Carol har været involveret i en anden kvinde, Abby. Hun er nu Carols bedste veninde og fortrolige, samt Rindys gudmor. Men Harge har fattet mistanke.

Thereses kæreste, Richard, er også så småt begyndt at fatte mistanke. Da de to kvinder beslutter sig for at køre på ferie sammen, ruller lavinen ...

Carol er en utrolig smuk, gribende og fantastisk kærlighedsromance. Baseret på Patricia Highsmiths omdiskuterede roman, "The Price of Salt", fra 1952.

Historien går sin stille gang. Den bygges langsomt op og virker meget troværdig. Dette skyldes nok det blændende skuespil, der præsenteres af samtlige skuespillere.

Men det er især de to kvindelige roller Carol og Therese, henholdsvis Cate Blanchett og Rooney Mary, der bærer hele historien på deres skuldre.

Cate Blanchett er en fantastisk skuespiller, der kendes fra et hav af stjernefilm, blandt andre The Aviator og Babel.

Men efter min mening er det bedårende Rooney Mary, der i den grad kryber ind under huden på én. Hele hendes mimik og underspillede karakter gør et fabelagtigt indtryk. Hvilket hun da også blev nomineret til en Oscar for som bedste kvindelige birolle.

Carol blev i alt nomineret til seks Oscars samt fik 222 andre filmnominationer. Filmen har vundet 64 internationale priser, og det viser jo også, at der er "gods" og substans i filmen.

Jeg kan varmt anbefale at sætte tiden af til at se Carol. Det er et godt tidsbillede, prægtige præstationer og en dejlig historie om kærlighed, mod og forandring.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017