Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Carjacked (2011)
 
 
  Genre: Action/thriller
Instruktør: John Bonito
Medvirkende: Connor Hill, Maria Bello, Stephen Dorff m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 25. september 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Lorraine (Maria Bello) er enlig mor til 9-årige Chad (Connor Hill).

Hun har forældremyndigheden. Men hendes eks-mand Gary har lige ansøgt om fuld forældremyndighed og kører meget hårdt psykisk på Lorraine.

Hun er i forvejen sårbar, har ingen selvværd, er frygtelig ubeslutsom, klodset og en stor undskyldning for sig selv. Hun deltager derfor i gruppeterapi, hvor de andre deltagere forsøger at overbevise hende om, at det er OK at være vred - og også vise det.

Foruden at være sårbar og følsom, er hun også flad som en fregne og har svært ved at få hverdagen og især økonomien til at hænge sammen. Altsammen fremragende skyts for Gary.

En aften, hvor hun er på vej hjem fra gruppeterapi og har hentet Chad på vejen, kører de ind til en tankstation for at købe lidt frossen pizza med hjem.

Chad venter i bilen, og da hun kommer tilbage igen, har de nu fået selskab af Roy (Stephen Dorff). Han har lige røvet en bank og skudt en politimand.

Der er politi og vejspærringer allevegne, så det perfekte dække for ham er, at kidnappe en mor med barn og foregive at de er en familie. På den måde kan han muligvis slippe ud af byen for senere at mødes med sin makker.

Det bliver en meget lang og farefuld køretur for Lorraine og Chad. Hun må nu forsøge at slippe sin indre vrede ud, og da Roy begynder at true Chad, finder hun endelig en beslutsomhed og styrke, hun ikke anede, hun var i besiddelse af.

Carjacked lyder som noget, man har set før, men det taler til historiens fordel, at der fokuseret mere på det psykiske spil end på det rå, actionprægede.

Maria Bello (The Dark) i rollen som den ubeslutsomme og grådlabile Lorraine er fremragende.

Man får sådan en lyst til at smide noget vådt og koldt i hovedet på hende, for at få hende til at kvinde sig op og træde i karakter. Når hun endelig gør det, er det yderst overbevisende.

Samspillet mellem hende og den kriminelle kidnapper, spillet af Stephen Dorff (Calibre 45, er godt og troværdigt.

Jeg blev ganske godt underholdt fra start til slut med Carjacked. Spændingen holder fint hele vejen igennem uden at gå i tomgang. Derudover er de psykiske pres, kvinden og barnet er udsat for, udmærket skildret.

Alt i alt er Carjacked er film, der er værd at se. Gode skuespillere, god historie og lige dele thriller og action, uden noget af det bliver for meget.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017