Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Karius & Baktus (1954)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: Ivo Caprino
Medvirkende: Karius, Baktus, Frik m.fl.
Varighed: 57 minuttter
  Originalsprog: Norsk
Distributør: SF-Film
Udgivet: 21. november 2006
Anmeldt af: Zenia Fruerlund
 
 
Caprino er blevet lidt en kult-figur langt ud over den norske statsgrænse, og det forstås tydeligt, når man ser hans film.

Ingen kan være i tvivl om, at Ivo Caprino arbejdede med hele sit hjerte i dét, han lavede.

Hans eventyr er for alle aldre, og de bringer både smil og varme frem hos store som små.

Karius & Baktus (1954) 15 minutter
Et teaterstykke om Karius & Baktus, der bor rigtig hyggeligt inde i Jens' mund. For Jens børster sjældent sine tænder og elsker sukkermadder. Derfor beslutter de to små tand-baryler at udvide deres bolig med en underjordisk tunnel.

Men nu bliver tandpinen for meget for den stakkels Jens, så han må til tandlægen, hvilket Karius & baktus slet ikke bryder sig om.

Lille Frik (1952 ) 18 minutter
Lille Frik's familie er meget, meget fattige, og derfor må han tage et usselt job hos den yderst nærrige Lensmand. Arbejdet er vældig hårdt og efter tre år, beslutter Frik at han vil ud og se verden. I løn får han kun tre sølle shillings. Men man kan komme langt med høflighed og ganske få penge på lommen ...

Et hundeliv med mig (1958) 15 minutter
Trofast er vildt forelsket i den skønne Bella. Men Trofast er blot en spillemand, der ikke har nogen økonomisk sans og ofte brænder sine få kroner af på tivoli og pjank.

Dette er ikke, hvad Bella ønsker, så Trofast må finde et reelt arbejde og begynde at spare op, så han kan få sin skønne tilkommende.

Tim & Tøffe (1949) 9 minutter
Et lille eventyr om spillemanden Pivan og Tim, der har en et-hjulet cykel, samt om den stygge abe der stjæler Tøffes mandolin og løber op i de dystre bjerge. Så nu må Tøffe sætte efter aben for at få sin mandolin tilbage. Men Tim er på vej for at hjælpe Tøffe, for Tim ved at aben er farlig.

Ivo Caprino blev født den 17. februar 1920 og døde den 8. februar 2001.

Caprinos dukkefilm har fået et stort come-back og kan i dag ses af både gamle som unge.

Caprinos største produktion var den berømte Bjergkøbing Grand Prix, der i dag stadig er en af Norges største dukkefilmssuccesser.

Af danske stemmer/indtalere kan blandt andet nævnes: Bent Mejding, Susse Wold, Jette Sievertsen, Helene Wolhart Moe, Daniel Vognstrup Jørgensen, Christian Damgaard, Michael Elo m.fl.

At sætte sig ned og fordybe sig i Ivo Caprinos verden, er som at træde tilbage i den trygge og varme barndom. Alle de fantastiske nyrestaurerede film er en fryd for både øje og sjæl.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017