Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Da Askeladden åd om kap med trolden (1967)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: Ivo Caprino
Medvirkende: Askeladden, Klatremus m.fl.
Varighed: 62 minuttter
  Originalsprog: Norsk
Distributør: SF-Film
Udgivet: 21. november 2006
Anmeldt af: Zenia Fruerlund
 
 
Caprino er blevet lidt en kult-figur langt ud over den norske statsgrænse, og det forstås tydeligt, når man ser hans film.

Ingen kan være i tvivl om, at Ivo Caprino arbejdede med hele sit hjerte i dét, han lavede.

Hans eventyr er for alle aldre, og de bringer både smil og varme frem hos store som små.

Da askeladden åd om kap med trolden (1967) 12 minutter
Eventyret starter på kroen, hvor Tandpeter fortæller den uhyggelige historie om bonden, der har tre sønner og en hel skov, der skal fældes. Men sønnerne er rædselsslagne for den store trold, der hærger skoven, og det er da også kun den yngste søn Askeladden, der tør tage kampen op imod den store, dumme trold.

Den standhaftige tinsoldat (1955) 13 minutter
Der var engang 25 tinsoldater. De var alle brødre, thi de var født af en gammel tinske. Geværet holdt de i armen og ansigtet satte de lige ud; rød og blå, nok så dejlig var uniformen. Det allerførste, de hørte i denne verden, da låget blev taget af æsken, hvori de lå, var det ord: "Tinsoldater!" Det råbte en lille dreng og klappede i hænderne; han havde fået dem, for det var hans fødselsdag, og stillede dem nu op på bordet.

Den ene soldat lignede livagtig den anden, kun en eneste var lidt forskellig; han havde ét ben, thi han var blevet støbt sidst, og så var der ikke tin nok; dog stod han ligeså fast på sit ene, som de andre på deres to, og det er just ham, som bliver mærkværdig ...

Papirdragen (1963) 20 minutter
(Reklamefilm for UNICEF)
Historien om drengen, der en dag finder en bog på sit værelse, som handler om, hvordan andre børn i fremmede lande lider stor nød og har behov for hjælp og støtte. Om aftenen da solen er gået ned, og den lille dreng er lagt i seng, drømmer han en underlig drøm, hvor han flyver rundt med sin drage og hjælper en masse forskellige børn og deres familier.

Klatremus i knibe (1955) 13 minutter
I Hakkebakkeskoven er det snart bamsefars 50 års fødselsedag og alle dyrerne glæder sig til festen. Men når man er en lille mus, der godt kan lide at være doven, så er det en god idé at spare lidt på de nødder, man nu tjener. For man ved aldrig, hvornår man skulle havne i en "nød-situation" :-)

Ivo Caprino voksede op i Oslo. Han blev kendt som filmproducent og regissør - i første række af dukkefilm. Han studerede dukkefilm i Prag, trick og miniaturefilm i Rom, laboratoriefilm i Paris og tegnefilm i London. Desuden er han kendt for filmen "Flåklypa Grand Prix" fra 1975, efter en fortælling af Kjell Aukrust.

Ivo Caprino lavede også dokumentarfilm om norsk natur, og han modtog flere priser for sine film.

Af danske stemmer/indtalere, kan bl.a. nævnes: Bent Mejding, Susse Wold, Jette Sievertsen, Helene Wolhart Moe, Daniel Vognstrup Jørgensen, Christian Damgaard, Michael Elo m.fl.

At sætte sig ned og fordybe sig i Ivo Caprinos verden, er som at træde tilbage i den trygge og varme barndom. Alle de fantastiske nyrestaurerede film er en fryd for både øje og sjæl.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017