Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Bull of the West (1971)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Jerry Hopper og Paul Stanley
Medvirkende: Charles Bronson, Geraldine Brooks, Lee J. Cobb m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 9. september 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I Wyoming i 1880'ernes USA er kvæg den væsentligste industri. Alt fra de helt små landbrug til de store kvægbaroner lever af kvæget. Og det giver beskæftigelse til endnu flere, nemlig de mange cowboys, der skal til for at håndtere de mange og ofte store besætninger.

Kvæg er dermed nærmest synonymt med øknomisk formåen. Jo flere høveder, jo større rigdom og magt. Mange af de store kvægbaroner har slået sig sammen i et forbund, men den lokale dommer, Garth (Lee J. Cobb), som formand, og begynder at rulle pigtråd ud over den ellers traditionelt åbne prærie.

Farmere med mindre besætninger, som for eksempel Ben Justin (Charles Bronson), er dog modstander af denne udvikling. De kan dog ikke gøre meget for at hindre forandringerne, men må i stedet finde sig i det.

Anderledes er det med de større og mere magtfulde farmere, som er imod udviklingen. De har råd til at hyre de rette folk til at hjælpe med at trumfe deres meninger gennem og gå op mod kvægbaronernes pigtråd og folk.

Ben Justin lever sammen med sin anden kone og sin søn. Han vil helst være i fred og leve som han altid har gjort med de åbne vidder, men tiden er mod ham. Han tøver dog ikke med at gå i gang med sin drøm om at opdrætte sort Angus-kvæg på sin farm.

Hans søn vil så gerne hjælpe sin fader, men får ikke lov. Den lokale dommer og formand for kvægbaronerne hjælper dog sønnen på vej med ridetimer, hest og saddel, hvilket blot får Ben Justin til at se endnu mere sort på det hele.

Samtidig får en af nabofarmene ny ejer, Georgia Price (Geraldine Brooks). Hun blæser højt og flot på alle kvægbaronernes regler og går kun efter at gøre egen bankbog endnu federe ved at rive pigtrådshegn ned, så hendes eget kvæg kan få del i den sparsomme bevoksning. Og i stedet for at skære sin besætning ned som alle andre, øger hun den blot.

Det giver nogle uundgåelige konfrontationer mellem de forskellige grupper af cowboys, som i øvrigt tilsyneladende skifter loyalitet oftere end de tager bad ...

Lyder det alt sammen lidt rodet? Tja, det er filmen faktisk, og jeg var lige ved at sætte den på én gang til, for lige at finde dén dybere sammenhæng, jeg ganske åbenbart havde misset. I stedet gjorde jeg mig selv den tjeneste at søge lidt oplysninger om filmen på nettet, og fik her en ganske god forklaring:

Filmen er nemlig aldrig lavet som en sammenhængende spillefilm. I stedet er den blevet til ved at klippe fra to forskellige afsnit af en amerikansk tv-serie. Det undskylder selvfølgelig en del, men der er stadig alt for mange løse ender og forklaringer på handlinger, der mangler, til min smag.

Bevares, det er da nydeligt filmet og lyden er god, når man tager filmens alder i betragtning. Og så er der jo så mange stjerneskuespillere med, at de nærmest vælter over hinandens fødder for at nå at komme med i billedet. Men det samlede indtryk er altså under middel.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017