Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Bullhead (2011)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Michaël R. Roskam
Medvirkende: Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy m.fl.
Varighed: 129 minutter
  Originalsprog: Flamsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 4. december 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jacky (Matthias Schoenaerts) arbejder på familiens kvægbedrift i Limburg, Belgien. Her opdrættes kødkvæg og for at speede væksten op, bliver køerne fyldt med hormoner.

Blandt andet androstendion, der gør, at kvæget bliver fedet op på otte uger istedet for ti. Hvilket gør dem 10% federe og dermed giver de endnu flere penge i kassen.

Og der er virkelig kassen at tjene i væksthormonerne. Bagmændene tjener på det, kvægfarmerne tjener på det og derfor er det en kæmpe industri.

Hormonerne er selvfølgelig forbudte. Men bliver indkøbt af en såkaldt hormonmafia og derfra videresolgt til farmerne.

Det belgiske politi er lige i hælene på bagmændene. Da betjent Daems bliver myrdet, sætter det gang i en hel proces af voldsomme hændelser.

Jacky, der selv er ude i et voldsomt misbrug af anabolske steorider og andet godt, kommer mere og mere ud af koncepterne. Han må også slås med en ganske modbydelig hændelse 20 år tidligere. Og i takt med hans misbrug, vokser hævntørsten ...

Bullhead (Rundskop) virker til tider forvirrende. For det er ikke blot en gangsterfilm. Den er så meget mere og en gang imellem bliver historien meget diffus og rodet. Desværre.

Matthias Schoenaerts kendes blandt andet fra horrorfilmen Nightmare on Left Bank og det fantastiske drama Smagen af rust og ben (De rouille et d'os). Han er en yderst karimastisk skuespiller og i Bullhead giver han fuld skrue for sine frustrationer, sit had - ikke mindst selvhad - og man venter bare på, han eksploderer.

Det er instruktøren Michäel R. Roskams debutspillefilm, og han er sluppet ganske godt fra det. Han har siden lavet The Drop, som jeg glæder mig til at se, hvis den vel at mærke blive udgivet i Danmark.

Det håber jeg. For belgiske film> er alt andet end mainstream og de har altid noget på hjerte.

Bullhead er et dystert drama, der sætter fokus på misbruget af væksthormoner indenfor kødindustrien. Filmen giver stof til eftertanke, næste gang man sætter tænderne i en stor saftig bøf.

Derudover er det et drama om menneskeligt forfald og sindets mørke kringelkroge, fantastisk gengivet af Matthias Schoenaerts. Jeg kan kun varmt anbefale at sætte Bullhead i afspilleren og nyde et intenst drama af de bedre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017