Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Brüno (2009)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Larry Charles
Medvirkende: Sacha Baron Cohen m.fl.
Varighed: 78 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. november 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Brüno (Sacha Baron Cohen) er en østrisk reporter, der beskæftiger sig med alt omkring emnet bøsser og lidt til. Selv er han er så bøsset, at han kunne fungere som fælles bøsse for et helt kontinent med overskud til et par nationer oven i hatten.

Da han mister sit job, beslutter han sig for at drage mod vest for at indtage mulighedernes land, USA. Her vil han være berømt, überberømt. Men desværre må han rejse alene, da kæresten trækker en vis prominent legemesdel til sig i skam over at Brüno har mistet sit job.

Hans tidligere assistents assistent bliver således Brünos eneste rejseledsager på turen mod det forjættede land, hvor det i første omgang er Hollywood og omegn, der står for skud. For intet skal stoppe Brüno eller hans drøm om at blive den største østrigske homo-superstjerne siden Arnold Schwarzenegger.

Da Hollywood bliver for småt til Brüno og hans ambitioner (de ved jo ikke bedre), må han finde andre veje at nå berømmelsen på. Så han gør som mange andre über-superkendisser, han får sig en sort baby (der ankommer til til lufthavnen i Los Angeles i en papkasse på transportbåndet sammen med resten af über-wannabeens bagage).

Den farvede baby skal følgelig eksponeres for offentligheden, så den nybagte adoptivfar, der har byttet sig til barnet for en specialudgave af en iPod, kan komme tættere på berømmelsens tindrende stjerner.

Det får Brüno til at arrangere en fotosession, hvor barnet, sammen med en masse andre børn, skal optræde udklædte i forskellige situationer. Situationer, normalttænkende mennesker aldig nogen sinde ville kunne gå med til.

Ikke desto mindre er mange af de øvrige lige så stjernefikserede som Brüno. Det får dem til, på deres børns vegne, at sige ja og amen til ting, der kun kan betegnes som direkte groteske. Og endnu mere grotesk bliver det, når man tænker på, at disse forældre mener det i ramme alvor.

For store dele af filmen er nemlig ikke skuespil. Det er skjult kamera-agtigt, delvist iscenesat dokumentar. Og det gør det temmelig grotesk, når man oplever kendte og ukendtes reaktioner på mødet med über-bøssen over alle über-bøsser, Brüno.

Ofte er reaktionerne skræmmende, da de viser tydelig afstandstagen fra alt anderledes end normerne. Andre gange er reaktionerne temmelig naturlige, da de stakkels, sagesløse medvirkende bliver tvunget ud i groteske situationer uden mulighed for at undslippe på andre måder end ved at reagere på en voldsom måde.

Man skal bestemt ikke lide af homofobi, når man sætter Brüno i afspilleren. Det er så man til tider krøller tæer og meget andet, når Sacha Baron Cohen folder sig selv og diverse kropslige vedhæng ud på slap line. Her bliver intet, absolut intet, overladt til fantasien.

Men uanset hvad, så Brüno i det store hele ekstremt underholdende. Og man kan ikke andet end blive imponeret over den ikke uvæsentlige portion mod, der skal til for at udstille sig selv så vanvittigt og tilmed udsætte sig selv for fysisk fare. Det kan man kun tage hatten af for.

Så med mindre du lider af mere end almindelig homofobi eller bor i det allermørkeste missions-Danmark, vil du kunne blive underholdt og forarget over denne film. Den er bare über-underholdende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017