Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Bring me the Head of Alfredo Garcia (1974)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Sam Peckinpah
Medvirkende: Warren Oates, Isela Vega, Robert Webber m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 5. oktober 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En rig mexicansk rancher er sur. En eller anden har gjort hans unge datter gravid, og efter bogstaveligt at have vredet armene rundt på hende, får han faderens navn: Alfredo Garcia.

Faderen udlover en dusør på en million dollars til den person, der kan bringe ham Alfredo Garcias hoved. Dette får gringoen Bennie (Warren Oates), der er jazzpianist, nys om, og han ser straks en vej ud af sin kummerlige tilværelse.

Han finder hurtigt ud af, at hans kæreste, luderen Elita (Isela Vega), har været Alfredos "kæreste" den forgangne uge. Ydermere ved hun, hvor han befinder sig.

Udsigten til at blive gift med Bennie og få et bedre liv, gør, at hun meget modvilligt indvilliger i at føre Bennie til Alfredo Garcia. Men der er mange om buddet og situationen ændrer sig.

Bring me the Head of Alfredo Garcia er lang og rykker ikke ret meget. På forsiden af coveret er der oplyst, at kritikere og filmelskere stadig strides om, om det er et psykopatisk voldsorgie eller et mesterværk.

Hertil må jeg sige, at voldsorgie er det ikke. Bevares, der bliver skudt en hel del personer undervejs, og mesterværk - nej. Det er for stort et ord.

Skuespillet er så som så. Men trods alt er der nogle ganske glimrende dialoger og monologer indimellem, især leveret af Warren Oates

Faktisk formår Bring me the Head of Alfredo Garcia at blive ufrivillig komisk, og det er lidt synd, da selve historien er god nok.

Bring me the Head of Alfredo Garcia er ikke en film, der sætter de store spor og indtryk. Men den kan da sagtens ses en dag, man ikke har andet at fordrive 107 minutter med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017