Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Borderland (2007)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Zev Berman
Medvirkende: Brian Presley, Jake Muxworthy, Rider Strong m.fl.
Varighed: 101 minutter
  Originalsprog: Amerikansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 17. januar 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De tre venner Ed (Brian Presley), Phil (Rider Strong) og Henry (Jake Muxworthy) skal starte på hvert deres universitet.

Men inden da ... så skal der festes igennem, før to års slid skal overstås. Henry har planlagt en tur til Mexico, hvor der skal drikkes og hores til den store guldmedalje.

De kører afsted og kommer til Manzanita, en lille grænseby mellem Mexico og Texas. Her er der fest og farver. Ed møder en lokal servitrice, Valeria (Martha Higareda), og Phil falder for luderen Amelia (Alenka Rios).

Alt er således godt. De hygger sig og har det sjovt. Indtil Phil pludselig bliver kidnappet og havner i kulten Palo Mayombe, der bliver styret af den sadistiske præst Santillan (Beto Cuevas).

Ed og Henry sætter alt ind på at finde Phil og får hjælp af politimanden Ulises (Damián Alcázar), der året forinden selv blev torteret af kulten og mistede sin makker ved samme lejlighed.

Borderland er løseligt baseret på virkelige begivenheder. Dels på en ung amerikansk mand, der forsvandt i en grænseby mellem Texas og Mexico i 1989.

Hans sønderlemmede lig blev fundet en måned efter sammen med flere andre, og politiet mente, der var tale om et satanisk og ritualstisk drab. Dels bygger Borderland også på historien om Adolfo de Jesús Constanzo, lederen af en religiøs kult, der blandt andet praktiserede menneskeofringer.

Instruktøren Zev Beman var en af de studerende, der blev afhørt i 1989 om den forsvundne amerikaner. Med Borderland forsøger han at give sit bud på, hvad der egentlig skete dengang.

Borderland byder på meget spænding og ind i mellem yderst intens spænding. Historien er fin, og det skal lige nævnes, at Borderland IKKE er for sarte sjæle. Der er meget vold og tortur, der til tider næsten er ubærlig at overvære.

Skuespillet er over middel. Især Jake Muxworthy i rollen som Henry skal fremhæves. Han er fremragende.

Borderland kan sagtens tåle et gensyn eller to, hvis man vel at mærke kan udholde at se torturen. Den er, selv for jeg gamle kyniker, ganske voldsom og realistisk.

Jeg kan i den grad anbefale Borderland en sen aftentime, hvor poderne er lagt i seng og andre sarte sjæle har lukket deres øjne.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017