Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Boot Camp (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Christian Duguay
Medvirkende: Mila Kunis, Gregory Smith, Peter Stormare m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2. marts 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Sophie (Mila Kunis) og hendes kæreste Ben (Gregory Smith) er som teenagere er flest: Unge, lidt vilde, provokerende og eksperimenterende.

Især Sophie er provokerende overfor sin mor og dennes nye mand Karl. Hun fester, lyver og ryger pot. Til sidst opgiver moderen og hendes nye mand, og får hende sendt afsted på opdragelseslejren Camp Serenity på en af Fiji-øerne i Stillehavet.

Det er ikke en lejr, hvor dialoger, dynamisk lytning og psykoterapi er i højsædet. Derimod er det kæft, trit og retning, der hersker, når man ankommer til Dr. Arthur Hails ASAP-program. ASAP er forkortelsen for Avanceret Sjælefreds- og afbalanceringsprogram. Så er stilen ligesom langt.

Ben sidder frustreret tilbage i Denver og beslutter sig for, på en eller anden måde, at blive skippet af sted til lejren, så han kan befri Sophie.

Det lykkes da også at komme til lejren og under rehabiliseringsprogrammet. Nu skal han bare få sin plan til at fungere, så han og Sophie kan komme hjem igen ...

Boot Camp er efter sigende baseret på virkelige hændelser og virker meget ubehagelig til tider. Desværre er filmen rodet og lang tid om at komme i hug, og lå meget længe på tre klaptræer. Det fjerde klaptræ gives for den fantastiske drejning, der sker hen mod slutningen.

Det skønnes, at der findes omkring 200 af denne slags opdragelseslejre rundt om i verdenen, der ikke er under opsyn fra myndighederne, og derfor har frit slag med hensyn til metoder og påvirkninger af de unge.

Indtil videre er der 40 registrede dødsfald fra disse lejre, og det alene er gruopvækkende. Derfor er det rart med en film som Boot Camp, der sætter fokus og spørgsmålstegn ved disse lejre.

Instruktøren bag er Christian Duguay, der blandt andet også har stået bag film som actionfilmen Extreme Ops og sience fiction filmen Screamers.

Skuespillerne spiller med en glød og entusiasme, så det til sidst bliver en meget troværdig og overbevisende film. Især er Mila Kunis rigtig god i sin rolle som Sophie, hvorimod Gregory Smith som Ben er lidt mere overdreven i sin helterolle/Romeo-figur.

Men alt i alt en god film med en stærk historie, som varmt kan anbefales herfra.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017