Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Bombay Dreams (2004)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Lena Koppel
Medvirkende: Gayathri Mudigonda, Nadine Kirschon, Peter Dalle, Sissela Kyle m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. juni 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Vort broderland Sverige har en mangeårig tradition for at producere film af høj kvalitet. Og denne tradition fornægter sig bestemt ikke i denne særdeles underholdende film, Bombay Dreams.

Ebba, der en helt almindelig pige, som går til svømning og diskuterer drenge med veninderne, er adopteret fra Indien. Og en dag finder hun så et brev, gemt for hende af hendes nuværende mor, fra hendes biologiske mor. Og det sætter gang i tankerne.

Det får Ebba til, sammen med sin bedste veninde, Camilla, at planlægge en rejse til Indien. De skaffer da også de nødvendige penge, men i sidste øjeblik bakker veninden ud, så Ebba tager ud på sit livs drømmerejse, for at møde sin biologiske mor.

Rejsen bliver dog ikke helt det eksotiske eventyr, Ebba havde drømt om. Ebba finder ud af, at Indien er meget andet end eksotiske paladser. Ikke kun oplever hun den kolossale forskel på rige og fattige i det fascinerende Indien, men også, som de fleste turister, at blive plattet allerede første dag.

For at komme af sted, lyver Ebba for sin adoptivmor, men hun finder dog hurtigt ud af, hvordan det hele hænger sammen, og tager hurtigst muligt selv til Indien, hvor de genforenes inden mødet med den biologiske mor - inden den obligatoriske lykkelige slutning i denne type film.

En del af filmen er af gode grunde optaget i Indien. Og disse optagelser er lavet i det, der kaldes for Bollywood, Indiens svar på Hollywood. Her pumpes der årligt så mange film ud, at det får amerikanske Hollywood til at ligne et sidegadefirma i sammenligning,

Personligt var filmen et skønt gensyn med et land, jeg har boet mere end tre år i. Bare det atter at gense de skramlede motorcykel-rickshaws, jeg selv har taget mange ture i, men også atter at støde på den særlige indiske kultur, jeg lærte at elske gennem mine år og rejser i landet.

Jeg kan ikke andet end give denne film topkarakter, for den holder hele vejen igennem. En særdeles vedkommende og hjertevarm komedie om et adoptivbarn og hendes drømme. En rigtig familiefilm!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017