Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Body Count (1998)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Robert Patton-Spruill
Medvirkende: Forest Whitaker, Ving Rhames, David Caruso, Linda Fiorentino m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 4. januar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da Pike (Ving Rhames) bliver løsladt fra fængsel, står Crane (Forest Whitaker) klar til at tage mod. Og han er der ikke kun for at ønske Pike velkommen tilbage i friheden, men også for at få den netop løsladte kriminelle til at deltage i et kup mod et kunstmuseum.

I kuppet deltager tre andre mænd, blandt andet racisten Hobbs (David Caruso). Kuppet går ikke helt som forventet, da en nattevagt uventet dukker op det forkerte sted. I løbet af et øjeblik er flere vagter dræbt og museets alarmer er gået.

Under flugten med byttet fra kunstmuseet kommer det til skudkamp mod politiet og kort efter er hjernen bag kuppet, Crane, dræbt. De fire resterende undslipper og søger nu mod Miami for at komme af med de værdifulde malerier, der var udbyttet.

Men det er en lang tur og det kommer hurtigt til gnidninger mellem de fire forbrydere. Der går da heller ikke længe f'ør den ene bliver dræbt i et internt opgør. De resterende tre fortsætter turen, med et lig i bagagerummet, mod Miami og de 15 millioner dollars, de er stillet i udsigt for byttet.

Spændingerne mellem de tre forbrydere er dog spændt til bristepunktet. Og de bliver bestemt ikke mindre, da kvinden Natalie (Linda Fiorentino) pludselig træder ind på scenen.

Natalie, der har sin helt egen dagsorden, formår nemlig i løbet af forbløffende kort tid, at sætte yderligere lus i skindpelsen. Et opgør mellem mændene om den smukke kvindes gunst ulmer og bliver snart til lys lue på et motel. Samtidig er politiet med afsikrede våben på vej ...

Body Count er på mange måder vold for voldens skyld, men der er dog en ganske ok historie også. Man skal dog være forberedt på, at det hele bliver serveret i alt andet end kronologisk rækkefølge.

Skuespillet er ganske udmærket, hvor man i nogen grad kommer ind ind under huden på nogle af personerne. Andre nøglepersoner vedbliver dog at være delvise spørgsmålstegn, men det passer med plottet og går dermed op i en højere enhed.

Alt i alt en udmærket actionfilm med en god portion drama. Og så er det bestemt et plus, at slutningen trods alt formår at tage en uventet drejning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017