Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Blue Sunshine (1976)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Jeff Lieberman
Medvirkende: Zalman King, Deborah Winters, Mark Goddard m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 26. juni 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Under en fest, hvor Jerry (Zalman King) er deltager, mister den smarte fyr Frannie Scott (Richard Crystal) sin paryk og efterfølgende opfører han sig højst besynderligt. Han flygter ud ad huset, og de andre deltagere beslutter sig for at følge efter for at berolige ham.

Tre kvinder bliver dog tilbage i huset og Jerry leder i nærheden. Da Jerry kommer tilbage til huset, er de tre kvinder blevet dræbt. Han bliver selv angrebet af en rasende Frannie og kommer uforvarende til at slå ham ihjel. Og nu må Jerry flygte fra politiet.

Samtidig rundt omkring i byen sker mystiske ting. Tilsyneladende fredelige og normale mennesker går amok i en blodrus.

Jerry er på flugt fra politiet og vil naturligvis rense sit navn. Det går meget hurtigt op for ham, at der er en sammenhæng mellem de meningsløse drab og et narkotikum ved navn Blue Sunshine, de skaldede mordere har indtaget 10 år tidligere. Ydermere synes det, at have en forbindelse til politikeren Edward Flemming (Mark Goddard), der er på valg.

Blue Sunshine skildrer på glimrende vis de psykotiske følgevirkninger, der kan komme efter eksperimenter med narkotika, selv efter 10 år. Ideen med at tage hippier, der er blevet voksne og respekterede samfundsborgere, der bliver indhentet af fortidens synder, er god.

Dog virker skuespillet indimellem meget overdrevet og overspillet, og plottet er meget gennemskueligt. Dog er der nogle gode gys og skrækindjagende scener.

Instruktøren Jeff Lieberman står bag kult horror film som Ormenes Nat, 1976 og Just Before Dawn, 1981. Begge fremragende horrorfilm. Han holdt en pause fra det store lærred i 16 år og kom tilbage i 2004 med det store flop Satan's Little Helper.

Blue Sunshine udgives i en nyrestaureret udgave, og billed samt lyd er helt i top. Ekstramaterialet byder på blandt andet interview med Jeff Lieberman, kortfilmen The Ringer samt kommentarspor. Derudover følger der en lille firesiders booklet. En lille finesse Another World Entertainment som regel har med i deres udgivelser, hvilket jeg personligt synes er genialt. De giver et dybere indblik i de specielle udgivelser, distributionsselskabet står for.

Blue Sunshine er ikke noget mesterværk, men absolut seværdig og på sin vis også troværdig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017