Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Bloodrayne (2005)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Uwe Boll
Medvirkende: Kristanna Loken, Michael Madsen, Meat Loaf m.fl.
Varighed: 95 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: December 2006
Anmeldt af: Zenia Fruerlund
 
 
Rayne (Kristinna Loken) er et afkom efter en voldtægt, men ikke bare en almindelig voldtægt. hendes far er Mester-vampyren Kagan (Ben Kingsley) og hendes mor et almindeligt menneske, hvilket har gjort Rayne til halvt vampyr/halvt menneske. Også kaldet en "Dhamfir".

Hun så som barn sin far myrde sin mor, mens hun lå skjult. Nu mange år efter, holdes hun fanget af en gøgler-trop, der på det groveste viser hende frem som et monster, der kan helbrede sig selv, efter udsættelse af diverse skamferinger. Men en dag bryder Rayne ud i en blodrus og stikker af fra cirkusset.

Samtidig opsnuser tre vampyrjægere, anføreren Vladimir (Michael Madsen), Sebastian (Matthews Davis) og Katarin (Michelle Rodriquez, kendt fra bl.a. tv-serien Lost) Raynes eksistens og i fællesskab drager de af sted for at finde de tre "genstande" der i hænderne på Raynes far, kan gøre verden til vampyrernes. De tre genstande er et øje, et ribben og et hjerte, fra en af de første vampyrer Beliar.

Men de er ikke de eneste der er på jagt efter disse tre ting og en kamp på livog død, for både menneskeheden og vampyrerne, er sat i gang.

Min holdning til filmen er temmelig blandet. Michael Madsen (Vladimir) virker fuldstændig malplaceret i denne film og hans skuespil minder om en død rottes. Michelle Rodriquez (Katarin) er åbenbart bedst som præmenstruel, sur mokke. Og så lige det "rådne kirsebær" - selveste Meat Loaf (stort fedtet fars-fjæs, der laver hæslig musik og er endnu værre som skuespiller) har af en eller anden underfundig grund fået tiltusket sig en rolle som flæske-fed vampyr ...???

Mange kritiserer ALT ved denne film, men jeg vil nu gerne fremhæve at både kampscener (som kan virke en kende voldelige) og Dungeon kulisserne er ganske flotte. Handlingen er der, og selvom den er yderst forudsigelig, så taber den i det mindste ikke noget på vejen mod rulleteksterne.

Filmen er lavet over det kendte PC spil "BloodRayne" og er Uwe Bolls tredje forsøg på at få succes med en filmatisering af et computerspil. "BloodRayne" er et "gadekryds" af Blade ogTomb Raider i en god B-version. Rayne (Kristanna Loken) ligner faktisk på en prik rollefiguren fra spillet og de blodige kampe minder utrolig meget om de kampe, man har i selve spillet.

Så ser man filmen for det den er, nemlig en film over et computerspil, så er den altså ikke så slem, som nogen gør den til. Er man til gengæld slet ikke til adventure games, så skal man nok afholde sig fra at denne film.

Der er dét, der er lavet værre ... men desværre langt mere der er blevet lavet bedre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017