Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blood in Blood out (1993)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Taylor Hackford
Medvirkende: Damian Chapa, Jesse Borrego, Benjamin Bratt m.fl.
Varighed: 182 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2003
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Miklo (Damian Chapa) vender hjem til Øst L.A. seks dage før sin 18 års fødselsdag, hvor han genforenes med sine fætre, halvbrødrene Cruz og Paco (Jesse Borrego, Benjamin Bratt). De er "vatos locos", som vel nærmest kan fortolkes som blodbrødre. De tre venners veje skilles brat, da Miklo havner i San Quentin fængslet efter at have hævnet et overfald på Cruz. Cruz og hans bror Pacos veje skilles også efter en tragisk ulykke, og Cruz slår sig på heroin, mens Paco viger sit liv til bekæmpelse af narkokriminalitet.

De tre venner prøver hver for sig at finde et ståsted i tilværelsen, hvor de kan få den magt, ære og respekt, de ønsker. Miklo bliver optaget i en af fængslets hårde bander, La Onda, Cruz bliver kunstmaler, og Paco helliger sig narkopolitiet. Men skæbnen vil, at deres veje krydses igen.

Instruktøren Taylor Hackford, som bl.a. står bag film som "La Bamba" og "An Officer and a Gentleman", har skruet en meget, meget lang film sammen. Det er synd, den kunne sagtens være kortet ned. Filmen har det med at gå i selvsving.

Fængselsscenerne er gode og meget realistiske, men for menigmand kan det være svært at følge med i de interne stridigheder banderne imellem. Bortset fra det, er det befriende med en "gangsterfilm" uden det evindelige kævleri og rivalisering om smukke damer. Der er ingen kærlighedsscener i filmen, dejligt. Noget af det, der virkelig kan irritere mig, er baggrundsmusikken. Det ville være fint, hvis den var så svag, at man knap nok kan ane den, men i denne film er den høj og frygtelig enerverende.

Hvis man har tre timers overskud en dag, kan man sagtens bruge tiden til at se "Blood in Blood out", den er rå, flot fotograferet, og man får lært en del spansk slang hen ad vejen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017