Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blood & Chocolate (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Katja von Garnier
Medvirkende: Agnes Bruckner, Bogdan Voda, Bryan Dick m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 27. november 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Som barn så Vivian (Agnes Bruckner) sine forældre blive skudt.

Nu 10 år senere bor hun hos sin tante Astrid (Katja Rieman) og dennes mand Gabriel (Oliver Martinez)i Bukarest. Men de er ikke som alle andre. De er varulve, og flokkens leder er Gabriel. Ifølge deres love skal lederen have en ny mage hvert syvende år, og Vivian er udset til at være Gabriels nye hustru.

Flokken er ikke den slags varulve, der kun skifter form ved fuldmåne, men de skifter gennem transcedens, så bare de ønsker at skifte, bliver de til ulve.

Flokken forsøger efter bedste evne at leve et normalt og diskret liv og mødes kun under hemmelige sceancer. For de er de jagede og de uønskede. En nat møder Vivian forfatteren Aiden (Hugh Dancy), som illustrerer graphic novel - en kunstnerisk og seriøs tegneserie, nærmest som en tegnet roman.

Han er i Bukarest for at researche myten om Loup-garou - varulvene, som ifølge de gamle folkesagn har eksisteret i 5.000 år og kun overlever ved indavl og menneskeofringer.

Vivian og Aiden fatter sympati for hinanden, men Vivian kan ikke afsløre sin hemmelighed for ham. Deres forhold udvikler sig, og snart står valget mellem flokken eller kærligheden ...

Blood & Chocolate er baseret på den eventyrlige ungdomsroman af Annette Curtis Klause fra 1997 og instrueret af Katja von Garnier, der har vundet adskillige fornemme priser og i 1998 blev hun udnævnt som en af de 10 mest interessante up-coming independent filminstruktører, og dette beviser hun til fulde med filmatiseringen af Blood & Chocolate.

Historien er lidt rodet i starten, og det kan være lidt vanskeligt at få styr på personerne. Agnes Bruckner er ganske bedårende i sin rolle, som Vivian, og Hugh Dancy som Aiden er da nogenlunde, men de kommer ikke ind under huden. Skurken i historien, Gabriel, spilles af Oliver Martinez, og han er nok en af de mest tandløse skurke, jeg længe har set.

Skiftene fra menneske til ulv er noget af det bedste, jeg længe har set. Ikke noget med dårlige computeranimerede ulve, men derimod vaskeægte blodtørstige bidske ulve. Det er det visuelle, som trækker karakteren op. Det er et sandt overflødighedshorn af smukke optagelser og shapeshifting. Meget smukt udført.

Men alt i alt byder Blood & Chocolate på dramatik, romantik, eventyr og spænding. Mere kan man vel ikke forlange og ydermere er det ren chokolade for øjet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017