Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blitz (2011)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Elliot Lester
Medvirkende: Jason Staham, Paddy Considine, Aidan Gillen m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 25. oktober 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Tom Brant (Jason Statham) er civilbetjent i London. Og meget langt fra billedet af den venlige "Bobby", der passer på den engelske hovedstads indbyggere.

Tom Brant går nemlig sine egne veje og er bestemt ikke ubleg for at bruge mindre fine metoder, når forbrydelser skal opklares. Han er da også¨kendt blandt sine kollegaer for at være mere end almindeligt hårdhændet i sit arbejde samt at gøre tingene på sin helt egen facon.

Da en politi-seriemorder, Barry Weiss/Blitz (Aidan Gillen), begynder at hærge London, bliver Tom Brant naturligvis koblet på sagen. Samtidig får Brant en ny overordnet, den homoseksuelle Porter Nash (Paddy Considine), som han skal forsøge at arbejde sammen med.

Samarbejdet om at fange politimorderen får bestemt ikke den bedste start, men ender dog med at give gevinst. Politimorderen bliver fanget, naturligvis ikke uden problemer undervejs, men af tekniske årsager må han atter sættes på fri fod.

Nu starter en helt ny jagt. Men en jagt, hvor man aldrig er helt sikker på hvem der er jægeren og hvem der er den jagede ...

Jason Staham, der blandt andet også kan opleves i The Mechanic, i en af de bærende roller i en film, plejer at være synonymt med en ganske pæn del hårdtslående action. Det er så sandelig også tilfældet i Blitz, der nærmest er et orgie i hårdtslående og medlevende action, der starter allerede i de første minutter.

Hovedpersonen, spillet ganske fremragende af kampsportseksperten Statham, minder på mange måder om hovedpersonen, spillet af Clint Eastwood, i Dirty Harry filmene. Tilmed bringer historien i Blitz også mange minder om den første Dirty Harry film fra 1971.

Selv om der således kan drages paralleller til noget, man tidligere har set, bliver man alligvel trakteret med betydelige forskelle. Forskelle, der er med til at hive Blitz den ekstra tand op i bedømmelsen.

Til gengæld trækker det ned i den ellers velunderholdte anmelders samlede vurdering, at der er visse uafsluttede ender i historien. Desuden kommer man aldrig ind under huden på en eneste af karakterne i Blitz.

Men er man ude efter velspillet og hårdtslående action med et godt plot, så går man bestemt ikke galt i byen med dette seneste Jason Statham action-brag. Derfor ender den samlede vurdering da også i den absolut bedre ende af skalaen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017