Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blast (2004)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Anthony Hickox
Medvirkende: Eddie Griffin, Vinnie Jones, Vivica A. Fox m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23. maj 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Genren burde ellers være udspillet - mange gange. Men denne film formår alligevel at løfte den til nye højder. Så lad det være sagt med det samme: Filmen er absolut seværdig og var faktisk et uhyre positivt kig værd.

Plottet er ellers enkelt og set før: En boreplatform skal transporteres på plads af hårdtarbejdende folk. Det er juletid. Der er en herlig knægt indblandet. Og så overtages det hele af terrorister.

Man skulle efterhånden mene, at den type plots var udtømt. Det blev det sådan set med Die Hard nummer "god who knows". Men denne her film holder faktisk vand. Den går langt ud over forventningerne til en typisk action-film, så jeg var sgu tryllebundet i samtlige 88 minutter. Og der skal efterhånden noget til.

Med til at løfte filmen er ikke mindst den engelske skuespiller Vinnie Jones, der har rollen som hårdkogt og skruppelløs skurk. En rolle, han klarer til UG. Men måske han trækker på erfaringerne som professionel fodboldspiller i bl.a. Chelsea, hvor han var kendt som en hård negl.

Dette image lever han til fulde op til i denne film, så hans fans vil ikke blive skuffede. Men også Eddie Griffin, der bl.a. kendes fra Armageddon, leverer en overbevisende indsats. Ja, faktisk så stor en indsats, at det nok er det, der bærer filmen ud over det jævne.

Det trækker en stjerne ned, at filmen skal være åh så politisk korrekt. Jeg er efterhånden ved at brække mig over den slags. Jeg har intet mod sorte stjerner eller helte, tværtimod. Men når der tydeligvis sættes penge ind på leflekontoen, så står jeg altså af.

At amerikanerne endnu ikke kan finde ud af, at man er ens uanset hudfarve, er ved gud ikke vores problem. At denne film så vender det hele, så de sorte er gode og de hvide onde, forandrer det jo egentlig ikke. Det er verden sat på spidsen og fordrejet. Men sådan er dagens film fra "over there" jo nu engang.

Nå ja, lad nu det ligge, for det her er faktisk en fantastisk god film, der absolut kan anbefales. Uanset den skal lejes til deling med en burger/pizza, eller skal finde en fast plads i reolen. Jeg slipper i hvert fald ikke mit eksemplar frivilligt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017