Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blackout (2003)
 
 
  Genre: Action/thriller
Instruktør: Philip Kaufman
Medvirkende: Ashley Judd, Andy Garcia, Samuel L. Jackson m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 13. oktober 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Af uransagelige grunde har man omdøbt filmen fra originaltitlen Twisted til Blackout, hvilket undrer mig såre, men lad nu det ligge.

Den unge nyudnævnte vicekommisær Jessica Shepard (Ashley Judd) er på sin første sag. En brutal seriemorder er på spil i San Francisco, hvor han nedslagter unge mænd. Jessica opdager hurtigt, at der er en sammenhæng mellem mordene, og den er bestemt ikke rar. Hun har nemlig været i kanen med ofrene, alle engangsknald, hvilket heller ikke er særlig rart at forklare chefen og kollegaerne.

Jessicas egne skygger fra fortiden, blander sig hurtigt ind i nutiden og med tilbagevendende blackouts samt medfølgende hukommelsestab får hun mistanke om, at den seriemorder, hun er er på jagt efter, er hende selv.

Jessica får god hjælp og støtte af sin gamle mentor og politikommisær John Mills (Samuel L. Jackson), som ikke et øjeblik tvivler på Jessicas uskyld i modsætning til kollegaerne.

En ny betjent Mike Delmarco (Andy Garcia) bliver tilknyttet sagen, og situationen ændres og forandres.

Det er et udmærket plot som sådan, og filmen bæres oppe af især Samuel L. Jackson. Han spiller med en isnende overbevisning. Andy Garcia giver også sin karakter en rimelig god overbevisning i rollen som den lidt underlige Mike, som man ikke kan blive helt klog på. Dejlige Ashley Judd er også fin i rollen som kvinden med så megen vrede og frustrationer i sin liv, at hun til sidst tvivler på sig selv.

Blackout er en ganske god thriller til en råkold dag med varm kakao og hjemmelavede boller. Filmen byder på lidt uforudsigelighed, spænding og gode skuespillere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017