Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Black Book (2006)
 
 
  Genre: Drama/krigsfilm
Instruktør: Paul Verhoeven
Medvirkende: Carice van Houten, Sebastian Koch, Waldemar Kobus m.fl.
Varighed: 139 minutter
  Originalsprog: Hollandsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 27. november 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Anden verdenskrig er på sit sidste i 1944, men alligevel må den unge smukke jødiske sangerinde Rachel (Carice van Houten) leve i skjul på forskellige adresser i Holland.

En dag får hun muligheden for at blive smuglet til et af de befriede områder. Dette koster kassen og hun opsøger familieadvokaten og får pengene. Da dagen oprinder mødes hun med andre rige jøder, der ligeledes skal sejles i sikkerhed, deriblandt hendes forældre og bror, som hun har været adskilt fra.

Gensynsglæden bliver dog kort, for den lille delegation af flygtende jøder er blevet forrådt. Rachel ser sin familie blive skudt ned af den tyske værnemagt, og hun er eneste overlevende.

Rachel bliver reddet og kommer i forbindelse med den hollandske modstandsbevægelse, hvor hun får til opgave at infiltrere det tyske hovedkvarter. Rachel skifter navn til Ellis, og tilfældighedernes spil kommer hende til hjælp, da hun møder den tyske kaptajn Ludwig Müntze (Sebastian Koch) på et tog.

Ellis bliver hurtig kæreste med Müntze, og hun bliver en fast bestanddel i det tyske hovedkvarter, hvor hun også kommer til at stå ansigt til ansigt med familiens bøddel Günther Franken (Waldemar Kobus).

Men krigen lakker mod enden, og det store spørgsmål er, hvem, der forråder hvem ...

Instruktøren Paul Verhoeven står blandt andet bag film som Basic Instict, Robocop og Total Recall har gjort det igen. Skabt en fantastisk historie, der er inspireret ud fra virkelige hændelser i det krigshærgede Holland.

Black Book (Zwartboek) er en usædvanlig smuk historie om en usædvanlig kvinde, der vil gå hele vejen for retfærdighed og overlevelse.

Hovedrolleindehaveren Carice van Houten er fantastisk, forførende og bedårende i sin rolle som Rachel/Ellis, og det fantastiske samspil mellem hende og Sebastian Koch er intet mere end eminent. Hendes sårbarhed og dog styrke vokser for hvert minut, og man mærker tydeligt det intense kærlighedsdrama, der er under opsejling.

Black Book er et krigsdrama af dimensioner, som kommer hele vejen rundt i følelsesregistret. Billed og lyd er i top - alt passer sammen, og selve optagelserne er en visuel nydelse.

Black Book er et af de smukkeste krigsdramaer, jeg længe har set og kan varmt anbefale denne perle.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017