Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Birds of America (2008)
 
 
  Genre: Komedie/drama
Instruktør: Craig Lucas
Medvirkende: Matthew Perry, Laura Graham, Ben Foster, Ginnifer Goodwin m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 7. juli 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Som 18-årig arver Morrie (Matthew Perry) sin fars hus med gæld. Desuden arver han også sin døende mor, sine to søskende, Ida på 12 år og Jay på 7 år, og førsteudgaven af Audubons "Birds of America". Foruden dette får han også gevaldige afføringsproblemer.

Nu 20 år efter er Morrie gift med Betty (Lauren Graham). Han er skolelærer og venter stadig på syvende år på at blive fastansat, så de kan stifte familie. Huset og maveproblemerne har han stadig. Ida (Ginnifer Goodwin) er amatørfotograf med speciale i transvestitter, og Jay (Ben Foster) er ... tja, udenfor samfundets rammer. Han bor i et faldefærdigt telt i en kløft og er tæt på naturen og sig selv.

Da Jay kommer ud for et trafikuheld, beslutter Morrie at Jay skal bo hos ham og Betty et stykke tid. Ida beslutter sig for at tilslutte sig familien og flytter også hjem igen.

Dette foregår ikke helt uden gnidninger. De har hver deres ideer om ideallivet og Morrie har svært ved at kapere sine søskendes livsstil. Ida er meget opmærksomhedssøgende og elsker livet. Jay har fraskrevet sig materielle goder og bor i det eneste sæt tøj, han har tilbage.

For at komplicere Morries tilværelse yderligere, er han nabo til Paul og Laura, hvis hund, for et godt ord, besørger på hans græsplæne. Desværre kan han ikke tillade sig at gøre vrøvl, da det er Paul, der kan sikre ham fastansættelsen på skolen.

Birds of America bliver betegnet som komedie på coveret, og det er synd. Hvis man hiver denne DVD ned fra hylden i den tro, at det er en hylende morsom komedie med Matthew Perry, der er kendt som Chandler Bing fra tv-serien Venner, og Lauren Graham, der er kendt fra endnu en tv-serie som Lorelai i Gilmore Girls, vil man blive meget skuffet.

Det er derimod et bittersødt drama om følelser, ansvar og ikke mindst respekt. Respekt for andres normer og livsstile, og, ikke mindst, respekt for sig selv.

Men komedie? Nej! Der er nogle få humoristiske indslag, der får smilet frem, men det er mere den hjertevarme og medmenneskelighed, som udvises filmen igennem, der får glimtet i øjet frem.

Det klæder Matthew Perry og Lauren Graham at have mere seriøse og alvorlige roller. Men man skal lige abstrahere både fra Venner og Gilmore Girls, men så kører det også.

Men alt i alt er Birds of America en ganske seværdig film om det svære i at sætte grænser og også at kunne bryde dem. Men komedie, nej, se den som et kærligt drama.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017