Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Before Midnight (2013)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Richard Linklater
Medvirkende: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 21. januar 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jesse (Ethan Hawke) og Celine (Julie Delpy) har holdt sammen i 18 år, og holder nu en lang sommerferie sammen i Grækenland. Jesses søn er skippet afsted til sin mor efter ferien, så nu har Jesse og Celine deres "tid" sammen.

Den bruger de på at tale, snik-snakke og reflektere over deres liv. Samt hvad fremtiden måske vil bringe dem ...

Hold da kæft, har jeg lyst til at skrive. Det er en talefilm - forstået på den negative måde. Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor Before Midnight har høstet så mange anmelderroser, ej heller nomineringer.

Jeg advarer lige: Det er et af mine meget sure, og yderst sjældne, opstød>, jeg kommer med. Normalt kan jeg altid finde et eller andet positivt ved en film. Bare ikke i dette tilfælde.

Jeg kedede mig bravt. Rigtig bravt. Der var ingen rigtige dilemmaer i deres dialoger, bare snik-snak. Det irriterede mig grusomt, at der bare ikke skete noget, samtalemæssigt. Ingen udvikling. Ingen problemer, der blev vendt. Intet.

Jeg har ikke noget imod den slags film eller temaer. Jeg vil bare gerne have, at dialogen udvikler sig løbende. Enten til det værre eller bedre. Som i for eksempel Himlens Hjerte, hvor dialogen vokser, og bliver mere og mere dyb. Og med en psykologisk vinkel, der pirrer og får en til at lytte med.

Eller i den fantastiske Middag på italiensk, hvor man nærmest skriger efter at få lov til at lytte med lidt længere. Den følelse kom ikkke til mig i Before Midnight.
Snakkeriet var mig så inderligt ligegyldigt.

Mine beskedne to klaptræer går til dels Ethan Hawke, der kendes fra film som Daybreakers og Dad, og Julie Delpy. De gør sådan set et godt stykke arbejde. Det er selve historien, der er dræbende kedelig.

Jeg var slet ikke begejstret for Before Midnight. Jeg ved ikke engang om det ville have hjulpet at se de forgående to film. Men jeg tror det næppe.

Jeg havde virkelig glædet mig til Before Midnight. Men blev fælt skuffet over manglende substans i dialogerne og, til dels også, troværdigheden.

Æv da også! Jeg er bare skuffet eller også er jeg intellekt udfordret, når jeg ser andre skriver "Mesterstykke", Enestående", "Filmperle". Jeg stod helt af og forstod ikke, hvorfor ...

Jeg forstod bare ikke Before Midnight og det må så stå for min regning. Men det er ikke en film, jeg orker at gense. Desværre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017