Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Bedstefar på glatis (1969)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Edouard Molinaro
Medvirkende: Louis de Funès, Michael Lonsdale, Claude Gensac m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 5. februar 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Grønland finder en ekspedition det velbevarede lig af en ung mand indefrosset dybt i isen. Den frosne mand bliver sendt til Frankrig, hvor forskere begynder at tø ham op, blot for at konstatere, at mandens hjerte atter begynder at slå.

Samtidig med at denne sensation transmitteres til det franske folk og resten af verden, er Hubert de Tartas (Louis de Funès) i fuld gang med at fejre såvel sin succes som respekteret forretningsmand samt sønnen Didiers forlovelse med datteren af en anden og meget velhavende forretningsmand.

Tingene tager dog en uventet drejning, da det det viser sig af den nu optøede mand har ligget begravet i isen i 65 år og er Paul Fournier, Huberts kones, Edmée (Claude Gensac), farfar. Og det er så starten på en ganske forrygende komedie med masser af forviklinger.

Paul Fournier ender nemlig i hjemmet hos familien Tartas, trods videnskabens modstand. For ikke at chokere den unge mand, der sidst har oplevet 1905, laves såvel hjem som den nærmeste del af byen om til en tro kopi af datiden.

Farfar Fournier, der ligner og føler sig som en 25-årig, overtager imidlertid styringen af hjemmet med hård hånd. Da han også forelsker sig i Didiers forlovede, bliver det for meget for Hubert, der beslutter sig for at tage sagerne i egen hånd.

Bedstefar på glatis (Hibernatus) er en mere end almindeligt underholdende film. Det er nemlig med en Louis de Funès i fineste form, som man kender ham fra mange andre komedier. Med et temperament og en mimik, de færreste kan eftergøre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017